Lagerarbejder Bjarne blæser til kamp: "Der er et folkeoprør på vej"
Et folkeoprør og en arbejdskamp er under opsejling, mener lagerarbejder Bjarne Lykke fra Vejle Foto: Privat
Et folkeoprør og en arbejdskamp er under opsejling, mener lagerarbejder fra Vejle. Lørdag gik han på barrikaderne i Vejle.

Folk er frustrerede, trætte og indebrændte. Et folkeligt oprør ulmer.

Det mener i hvert fald 48-årige Bjarne Lykke, der er lagerarbejder og tillidsrepræsentant ved H&P Frugt i Vejle. 

Lørdag eftermiddag samlede han danskere fra nær og fjern til en demonstration mod politikerne på Christiansborg. Det skete ved Kirketorvet i Vejle, hvor op imod 400-500 var samlet.

Budskabet til Lars Løkke og regeringen var ikke til at tage fejl af: Fingrene væk fra pensionsalderen!

- Jeg har længe hørt på kollegaer, hvor utilfredse de er med velfærdssamfundet. Nu er det pensionsalderen, der er oppe og vende. Vi kan simpelthen ikke holde til det mere. Der er et ulmende folkeoprør på vej, siger Bjarne Lykke til Avisen.dk.

Baggrunden for dagens demonstration var statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) planer om at justere den nuværende tilbagetrækningsaftale til foråret. Det kan i sidste ende betyde, at pensionsalderen hæves, og det er Bjarne Lykke rasende over.

- Når man har et fysisk hårdt arbejde, kan man ikke bare fortsætte. Man ender med at blive slidt op, og jeg har allerede smerter i skulderen og er nødt til at tage smertestilende. Det er jo ikke holdbart, når man har over 20 år til pensionsalderen, siger Bjarne Lykke.

En række røde politikere fra Christiansborg var taget til Vejle for at deltage i demonstrationen, ligesom der var kørt busser ind fra hele landet. Selv kammerater fra København havde taget turen til Vejle for at være med.

- Jeg tror, at dagens demonstration bare er første step i det, der kan blive en ny arbejdskamp. Når jeg taler med mine tillidsmandskollegaer rundt omkring, fornemmer jeg en vrede, der ikke har været der i mange år. Vi er simpelthen rasende over de forringelser, der finder sted, siger den 48-årige lagerarbejder.

Ifølge Bjarne Lykke var dagens demonstration særdeles vellykket.

- Nu har jeg forsøgt at kridte banen op og tændt ilden til en ny arbejdskamp, siger han.

De røde faner var til at få øje på under dagens demonstration

Op mod 400-500 demonstranter lagde angiveligt vejen forbi Vejle lørdag

 

via Listen To News