Pensionschok truer: Mange har ikke sparet nok op til alderdommen

Seks ud af ti kan ikke opretholde deres nuværende levestandard i 20 år fra det tidspunkt, hvor de går på pension, viser beregninger.
Når danskerne har smidt arbejdstøjet, har mange ikke sparet nok op til at kunne opretteholde deres nuværende levestandard, indtil de dør.
Når danskerne har smidt arbejdstøjet, har mange ikke sparet nok op til at kunne opretteholde deres nuværende levestandard, indtil de dør. Foto: Scanpix/arkiv

Mange danskere risikerer ikke at have penge nok til at forsøde hele deres pensionisttilværelse.

Beregninger fra Danica Pension viser, at seks ud af ti aktuelt set ikke kan opretholde deres nuværende levestandard i 20 år eller mere fra det tidspunkt, hvor de forlader arbejdsmarkedet.

Det skriver Søndagsavisen.

- En stor del af de dans­kere, der går på pension i de kommende år, vil komme i problemer, fordi de har sparet for lidt op i pension til at kunne bevare den levestandard, de har i dag, helt frem til de går bort, siger direktør i Danica Pension Lars Ellehave-Andersen til Søndagsavisen.

Ifølge Danicas tal kan danskerne i gennemsnit kun opretholde deres nuværende levestandard i knap 17 år, fra det tidspunkt de går på pension. Men tal fra ATP viser, at danske mænd har udsigt til at leve 19 år længere, når de i dag går på pension som 65-årige. Kvinderne kan derimod se frem til en pensionisttilværelse på 23 år.

- Før i tiden var tankegangen, at man havde behov for flest penge i starten af ens pensionisttilværelse. Men sådan er det faktisk ikke, for i de lidt ældre år, der stiger udgifterne til medicinering og andre sundhedsudgifter. Derfor nytter det ikke, hvis ens pension bliver mindre i den sidste halvdel af pensionisttilværelsen, siger Lars Ellehave-Andersen til Søndagsavisen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.