Chefer siger ja til skattelettelser til ældre i bytte for arbejde

Dansk Arbejdsgiverforening ser gerne lempelser i skatten på arbejde til ældre medarbejdere, der gerne vil blive længere på arbejdsmarkedet, som Dansk Folkeparti har foreslået.
Dansk Folkepart vil belønne ældre medarbejdere for at blive på arbejdsmarkedet i stedet for at hæve pensionsalderen.
Dansk Folkepart vil belønne ældre medarbejdere for at blive på arbejdsmarkedet i stedet for at hæve pensionsalderen. Foto: Scanpix/arkiv

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) siger aldrig nej til lavere skat på arbejde. Sådan lyder det fra underdirektør i DA Erik Simonsen, efter at Dansk Folkeparti har foreslået skattelettelser som en af flere veje til at belønne ældre for at arbejde frem for at svinge pisken i form af en højere lovfæstet pensionsalder. Det skriver Finans.

- Det er et super fint første skridt, at Dansk Folkeparti erkender, at der er en udfordring, og at DF viser en vilje til at finde en vej, siger Erik Simonsen.

- Vi ser gerne lempelser i skatten på arbejde, og lavere skat har flere gange været diskuteret som en vej til at få flere ældre til at vælge arbejde frem for fritid, siger han til Finans.

Spørgsmålet er dog ifølge Erik Simonsen, om et højere beskæftigelsesfradrag, som DF konkret har foreslået, vil batte noget i forhold i regeringens målsætning om at øge arbejdsudbuddet med 55-60.000 personer, hvoraf en del skal findes ved en forhøjelse af pensionsalderen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.