Bo raser: Alle danskere burde nedlægge arbejdet!
Danske lønmodtagere burde strejke for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at hæve pensionsalderen, mener Bo Møller Nielsen. (Foto: Privatfoto)
Danske lønmodtagere bør strejke for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at hæve pensionsalderen, mener Bo Møller Nielsen.

Artiklen blev første gang bragt den 29. januar 2017.

Nu kan det være nok.

Det var 38-årige Bo Møller Nielsens første tanke, da han hørte, at regeringen pønser på at hæve danskernes pensionsalder hurtigere end aftalt.

Det kan nemlig ikke være rigtigt, at mennesker, der står tidligt op og passer deres arbejde, skal slides op, før de må forlade arbejdsmarkedet, mener han. 

- Det er urimeligt, at de kan sidde inde på Christiansborg mele deres egen kage, mens vi andre skal arbejde, til vi ikke kan mere, siger han til Avisen.dk.

Derfor opfordrer Bo Møller Nielsen alle danskere til at lave en kollektiv arbejdsnedlæggelse, så politikerne forstår, hvad de har gang i.

- Jeg ved godt, det kan være urealistisk, men jeg synes virkelig, at alle faggrupper i Danmark burde gå sammen og statuere et eksempel over for politikerne. Jeg går gerne selv forrest i en faglig kamp, siger han.

På et pressemøde lørdag, fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at regeringen til foråret vil forsøge at justere den nuværende tilbagetrækningsaftale.

Bo Møller Nielsen, der selv er udannet lærer, tænker på sin far og svigerfar, der henholdsvis er udlært jord- og betonarbejder og postbud.

De har begge haft fysisk hårde arbejdsliv og er begge helt nedslidte. Mens Bo Møller Nielsens far er gået på pension, arbejder hans svigerfar stadig som postbud. Et job, der har kostet svigerfaren et par operationer i skulderen, forklarer han.

-Min svigerfar bliver 60 næste år. Men der ligger en gulerod og venter på ham, hvis han venter med at gå på pension til han bliver 63 år, fordi han dermed får en tjenestemandspension, fortæller Bo Møller Nielsen.

Han har svært ved at forstå, hvorfor politikerne skal have fede pensionsordninger, når resten af befolkningen må holde for.

Den 38-årige lærer, der bor med sin kæreste og fire børn på Mors, forventer selv at gå på pension som 67-årig. 

Hvordan regeringen konkret har tænkt sig at sætte pensionsalderen op er endnu uvist.

Men da Venstre sad alene i regering, fremlagde de et forslag, hvor pensionsalderen blev hævet med et halvt år fra 2025.

Konkret vil forslaget betyde, at pensionsalderen hæves med et halvt år fra den 1. januar 2025. Her vil pensionsalderen så stige fra 67 til 67,5. 

Dette er en af de mest læste historier på Avisen.dk i 2017. Du kan læse fire af de andre her.

via Listen To News