FOA-formand slår fast: Tilbud om lønstigninger skyldes musketéreden
Musketereden består, og lønmodtagerorganisationerne står stadig fast på en samlet løsning. Der kommer ingen delløsninger, siger FOA-formand Dennis Kristensen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lærernes arbejdstid kan blive den sidste knast, som forhandlingsparterne ikke når at høvle ned. Dennis Kristensen fastslår, at en samlet løsning er den eneste løsning.

- Musketereden består.

Sådan sagde formand for FOA, Dennis Kristensen, forud for den skæbnesvangre genoptagelse af forhandlingerne om overenskomsterne for de offentligt ansatte. Forhandlingerne gik i gang fredag kl. 10, og parterne går tilsyneladende ikke hver til sit, før en aftale er i hus, eller forhandlingerne bryder sammen.

Musketéreden har tidligere slået fast, at der kommer en samlet løsning eller ingen løsning, og det gør sig stadig gældende ifølge Dennis Kristensen.

- Det vigtige her er, at vi har formået at holde sammen denne her gang på den måde, så vi rent faktisk har formået at flytte arbejdsgiverne rigtig meget på løndelen. I kraft af at vi har haft musketéreden, så er løntilbuddene fra arbejdsgiversiden stille og roligt vokset opad. Det var de ikke uden musketereden, siger Dennis Kristensen til TV2.

Tre knaster har været skyld i, at forhandlerne på henholdsvis arbejdsgiversiden og arbejdstagersiden ikke har kunnet mødes i et forlig. De to knaster om lønnen og den betalte frokostpause virker til at være høvlet ned, mens knasten om lærernes arbejdstid stadig står.

Arbejdsgiversiden har også dannet en musketered

Derfor gør Dennis Kristensen det klart, at kravene fra lønmodtagerorganisationerne har været mulige at få indfriet til en vis grad, netop fordi de har stået sammen om alle tre knaster.

- Sosu-assistenten i Herning skal også vide, at dette er et resultat af, at vi har stået sammen alle sammen, siger han.

Samtlige lønmodtagerorganisationer har fra starten svoret troskab til en musketéred, og nu har forhandlerne på den anden side af bordet svoret til det samme mellem sig. Forhandlerne for kommunerne, regionerne og staten er nu også gået sammen om at gå ind for en fælles løsning eller ingen løsning.

- Nu står der to musketéreder over for hinanden og kræver en samlet løsning, så vi kommer ikke til at lave delløsninger, siger Dennis Kristensen.

Læs Avisen.dk's dækning af OK18