Benhårde forhandlinger, smil og solskin: Et kig bag kulisserne på OK18
Der er også plads til et smil i pausen. Foto: Privat
Familiebesøg, solbadning og bjerge af pant: Forhandlerne er bogstavelig talt flyttet ind i Forligsinstitutionen.

Der forhandles i disse dage nærmest i døgndrift på Sankt Annæ Plads i København, hvor Forligsinstitutionen hører hjemme.

Både arbejdsgiver- og tagernes forhandlere kæmper nemlig med næb og kløer for møde hinanden og således undgå at kaste Danmark ud i en storkonflikt.

Men selvom forhandlingerne er benhårde, så er der også tid til smil og glade dage, når parterne sniger sig til en lille pause, hvilket nedenstående billede vidner om.

Der er også plads til et smil i pausen. Foto: Privat

Tagterrassen er ifølge Avisen.dk's oplysninger en lille oase for parterne og der, hvor de kan nyde solen og måske nyde en lille cigaret, hvis man har brug for sådan en for at få pulsen ned igen efter hæsblæsende diskussioner. 

Det er også et frirum, hvor forhandlerne kan trække luft uden at blive mødt af de mangetallige demonstranter, der nærmest har slået rod ude foran Forligsinsitutionen.

 

Karina Willumsen spiller for. Foto: Jens Astrup/Scanpix Ritzau.

Eksempelvis spillede den aktivistiske musiker Karina Willumsen, primært kendt for sine ironiske kærlighedserklæringer til Joachim B. Olsen og Lars Løkke Rasmussen, foran Forligsinstitutionen.

Andre går ud til demonstranterne for at tanke ekstra motivation og energi. Det gav formand for Centralorganisationernes Fællesudvalg, Flemming Vinther, udtryk for, da TV 2 News fangede ham ude foran bygningen i dag:

- Hvis trætheden melder sig, og jeg får et lille setback i energien, så går jeg bare herned, siger han, mens der i baggrunden skråles parolen "NOK ER NOK!".

Og opbakningen går begge veje.

Er nærmest flyttet ind

Michael Ziegler, Dennis Kristensen, Anders Bondo Christensen og alle de andre er nærmest flyttet ind i Forligsinstitutionen. I går blev der eksempelvis båret madrasser ind til dem, så de kunne tage en lur fra tid til anden under de lange forhandlinger, der de seneste par dage er blevet taget i etaper af 19 timer.

 

Der blev bakset med madrasser i går. Foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau.


Det er heller ikke meget parterne får set til deres familie efterhånden. Derfor havde Anders Bondo Christensen også besøg af sin kone og familie søndag aften. 

Anders Bondo her i selskab med sin kone Gitte (tv.) og næstformand i Danmarks Lærerforening, Dorthe Lange. Foto: Maria Becher Trier/Folkeskolen.dk

For det har efterhånden været nogle langstrakte forhandlinger. Om noget andet så vidner Forligsinstitutionens ophobning af pant, som forkvinden for FTF, Bente Sorgenfrey, viser frem, om det: