Anders Bondo om storkonflikt: "Den bliver udskudt i to dage"
Mette Christensen holdte på forhandlerne til den lyse morgen. Først klokken 05.00 fik de lov til at gå fra Forligsinstitutionen, og det blev med en udsættelse på to uger i lommen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix Ritzau
Her til morgen blev konfliktvarslerne udskudt med to uger, men ifølge topforhandler for de kommunalt ansatte, Anders Bondo Christensen, kan vi muligvis få en afklaring allerede på fredag.

Efter 19 timers forhandling i Forligsinstitutionen endte det her til morgen kl. 05.00 med en to ugers udsættelse af konfliktvarsler.

Det besluttede forligskvinde Mette Christensen, efter hun havde set tilpas med fremskridt i mæglingen mellem de to parter i overenskomstforhandlingerne.

Men ifølge topforhandler for de kommunalt ansatte og formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, kommer der sandsynligvis en afklaring noget tidligere end det.

Det sagde han til TV 2 News kort tid efter, han kom ud af Forligsinstitutionen.

- Den bliver udskudt i to dage. Vi mødes igen på fredag, og det bliver med samme setup, som vi har her, så der skal vi prøve at se, om vi kan få det i hus, sagde han til TV 2 News, hvorefter han bliver spurgt om, hvorfor han ikke siger to uger:

- Jamen vi skal mødes fredag klokken ti, og det er heldigvis ikke i morgen klokken 10. Vi har også fået at vide, at vi godt kan tage soveposer og tandbørste med, så det er jo et tegn på, at nu holder Forligsmanden på os til den bitre ende. Jeg tror hun burer os inde, til vi er færdige på fredag.

Det er sidste gang, at Forligskvinden kan udsætte konfliktvarslerne. Det nye varsel for strejke er den 8. maj, mens lockouten af 440.000 offentligt ansatte tidligst kan træde i kraft den 12. maj. Første gang Mette Christensen udsatte konfliktvarslet var den 28. marts.