Når kapitlet om den danske velfærdsstat en gang i fremtiden skal skrives, bør det være med økonomen og juristen i helterollen - ikke sygeplejersken, sosu-assistenten eller skolelæreren.
For selvom betegnelsen 'new public management' kan virke som en rød klud i ansigtet på velfærdsstatens fodsoldater, så er det DJØF'ernes implementering af bureaukratiet, der har reddet den danske velfærdsstat. Og det skal de ikke blot have tak for - de fortjener en uforbeholden hyldest.
Det siger de to professorer i forvaltningsret, Ove K. Pedersen fra CBS og Kurt Klaudi Klausen fra Syddansk Universitet, i dagens udgave af Mandag Morgen.
- Det er DJØF’erne, der nidkært har været bureaukrater, og det er dem, der har gennemført den reform- og moderniseringspolitik, der hedder new public management. Og begge dele har været absolutte goder for den danske nation. Jeg tror faktisk, at det ville have været en katastrofe, hvis ikke vi havde haft både et godt bureaukrati og new public management-styringen, siger Kurt Klaud Klausen til Mandag Morgen og sætter trumf på:
LÆS MERE: Boom i kolde hænder: "Vi skal se på, om den markante stigning virkelig har været nødvendig"
- Det er DJØF’erne, der har reddet os fra græske tilstande. Intet mindre. Vi burde hædre dem, siger han med henvisning til den offentlige sektor, som i 1980'erne var ved at bukke økonomisk sammen under sin egen vægt.
De to professorer peger på internationale undersøgelser, hvor Danmark konsekvent rangerer i toppen som et af de bedste lande at leve i, et af de mindst korrupte. Derudover udtaler Kurt Klaudi Klausen til Mandag Morgen, at de såkaldt kolde hænder ikke er en erstatning af de såkaldt varme, som det ellers ofte fremstilles.