Fodboldfans med skulderklap til offentligt ansatte: Vi bakker jer op!
Sådan så det banner ud, som Fremad Amager-tilhængere havde medbragt til søndagens kamp mod Esbjerg. Foto: Twitter
Fodboldfans fra Fremad Amager bakkede søndag op om de offentligt ansatte ved at møde op med et kæmpe rødt banner.

De offentligt ansatte oplever i disse uger stor støtte fra danskerne. På de sociale medier bliver sygehus-personale, lærere og sosu’er dynget til med rosende ord og opbakning i forbindelse med overenskomstforhandlingerne.

Selv fodboldfans viser nu deres kærlighed til de 750.000 offentligt ansatte, der kæmper for rimelige lønvilkår og arbejdsforhold. Søndag havde fodboldfans af 1. divisionsklubben Fremad Amager således medbragt et stort banner med teksten ”Vi bakker op om de offentligt ansatte” til hjemmekampen mod Esbjerg.

Rasmus Bredde, der er specialarbejder og tillidsmand i Københavns Kommune, har delt billedet på Twitter, og ifølge ham er der en helt særlig grund til, at fodboldfansene mødte op med banneret til dagens hjemmekamp.

- Esbjergs sponsor er den gule fagforening Det Faglige Hus, og det skulle vist være derfor, at de har lavet banneret til i dag, fortæller Rasmus Bredde til Avisen.dk.

Han har været i kontakt med en bekendt, der har været inde og se kampen, og ifølge ham var der stor opbakning til budskabet fra både Fremad Amagers og Esbjergs fans.

Hvis der ikke inden den 22. april er landet en OK18-aftale i forligsinstitutionen, risikerer Rasmus Bredde at ryge i strejke fra den 23. april om morgenen. Han er glad for, at der rundt omkring i landet er stor opbakning til de offentligt ansatte.

- Det er en helt uvurderlig støtte. Især den der kommer fra mine privatansatte kollegaer. Den solidaritet kan ikke købes for penge, siger han.

Overenskomstforhandlingerne for de offentligt ansatte i staten, regionerne og kommunerne finder i disse uger sted i forligsinstitutionen. Forligsmanden har i håb om, at der snart kan landes nogle aftaler, udskudt de varslede strejker og lockouter til henholdsvis den 22. april og 28. april.

Specialarbejder Rasmus Bredde. Foto: Privat