Topforhandler med "smølfespark" i OK-forhandlinger: Løhde og Ziegler i tegneserie-univers
Kommunernes topforhandler Michael Ziegler. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/Twitter
Kommunernes topforhandler Michael Ziegler har været på kræmmermarked og købt tegneseriefigurer, der ifølge ham kendetegner hovedpersoner og temaer i overenskomstforhandlingerne.

Timelange møder, slidsomt tovtrækkeri og en presse, der går til stålet.

Nogle gange kan behovet for at tage et pusterum i overenskomstforhandlingerne være stort – især når man er en af OK18’s hovedpersoner.

Kommunernes topforhandler Michael Ziegler har brugt weekenden i Rørvig, hvor han besøgte et kræmmermarked. Her købte han syv små figurer fra tegneserien Smølferne. De symboliserer ifølge Michael Ziegler hver især nøglepersoner eller hovedtemaer i de langstrakte forhandlinger.

På det sociale medie Twitter har topforhandleren lagt et billede op af de blå figurer. Fra venstre ses den onde troldmand Gargamel, der er smølfernes hovedfjende. Det er ifølge Ziegler ham selv.

Sophie Løhde indtager rollen som den blonde Smølfine, mens fire andre smølfer symboliserer OK-temaer som lønmodtagernes musketer-ed, den betalte frokostpause, løn, seniorpolitik og lærernes arbejdstid.

Ikke tilsigtet symbolik

Michael Ziegler erkender, at han ikke er smølfe-ekspert, og han er derfor ikke klar over, at Smølfine er Gargamels opfindelse. Historien går på, at den onde troldmand sendte Smølfine ind i smølfernes landsby med det formål at drive dem til vanvid.

Nogle lønmodtagere vil sikkert mene, at Sophie Løhde (topforhandler for staten, red.) også driver dem til vanvid. Hvad tænker du om det?

- Ha, ha. Det er ikke en tilsigtet symbolik i hvert fald. Det må bero på min utilstrækkelige viden om smølferne. Så godt er jeg ikke inde i det univers, siger Michael Ziegler til Avisen.dk.

Håber stadig på aftale 

Forhandlingerne om nye overenskomster på det offentlige område fortsætter i den kommende uge. Her har forligsmanden Mette Christensen indkaldt kommunerne til nye forhandlinger på onsdag. Og torsdag er det så regionernes tur til at forhandle videre i forligsinstitutionen. Det er fortsat uvist, hvornår statens parter fortsætter forhandlingerne.

De største knaster, der fortsat skiller parterne, er lønrammen, den betalte frokostpause og lærernes arbejdstid.

Michael Ziegler ser frem til forhandlingerne på onsdag, og han er stadig fortrøstningsfuld i forhold til at nå i hus, så en storkonflikt undgås.

- Det er svært at sige, hvor det bærer hen ad, men hvis det skal være, så skal det være nu. Jeg håber virkelig, vi når til enighed, for uenighederne berettiger ikke til, at vi får en storkonflikt, siger han.

Hvis forhandlingerne lider skibbrud, kan en strejke bryde ud fra den 22. april og lockout fra den 28. april.

Se Michael Zieglers opslag på Twitter her: