Arbejdsgiver i opsigtsvækkende udmelding: Forsvarer den betalte frokostpause
Kommunernes topforhandler, Michael Ziegler. Foto: Torkil Adsersen / Scanpix Ritzau
Kommunernes topforhandler, Michael Ziegler, går i rette med en DA-analyse, der viser, at der vil være store gevinster at hente, hvis man afskaffer den betalte frokostpause for offentligt ansatte.

Arbejdsgiverne på det kommunale område kommer nu de kommunalt ansatte til undsætning.

Kommunernes topforhandler, Michael Ziegler, giver således i et nyt interview udtryk for, at det vil være et kæmpe selvmål at afskaffe den betalte frokostpause, der som bekendt er et guldæg for mange offentligt ansatte.

Det skriver Finans.dk.

Kommunernes Landsforening (KL) går dermed i rette med Dansk Arbejdsgiverforening (DA), der har blandet sig i de igangværende overenskomstforhandlinger og sagt, at det samfundsøkonomisk vil være en stor gevinst ved at afskaffe den betalte frokostpause.

Arbejdsgiverforeningen udgav i efteråret en analyse, der viste, at man ville øge arbejdsudbuddet med 46.000 personer og styrke statskassen med 35 milliarder kroner, hvis man afskaffede det betalte gode.

Til Finans.dk udtaler Michael Ziegler følgende:

- At gå DA’s vej ville for store grupper af vores ansatte skabe en retstilstand, som vi ikke har brug for. Vores arbejdsmarked er anderledes, og derfor har den slags trylleslagsløsninger ikke megen værdi i mine øjne. Det ville være et kæmpe selvmål, siger Michael Ziegler.

FOA-formand Dennis Kristensen udtrykker tilfredshed med Zieglers opsigtsvækkende udmelding:

- Det er uendeligt trættende, at DA igen og igen føler sig kaldet til at blande sig i overenskomster, som de overhovedet ikke er part i, og derfor er jeg rigtig glad for, at kommunerne nu sætter foden ned, siger han til Finans.dk.

Den betalte frokostpause har været en af de helt store knaster i overenskomstforhandlingerne, der i disse uger finder sted i forligsinstitutionen. Forligsmanden har i håb om, at der snart kan lande nogle aftaler, udskudt de varslede strejker og lockouter til henholdsvis den 22. april og 28. april.