Der er penge i lockout: Nu kan du spille på storkonflikten
I øjeblikket får du fire gange pengene igen, hvis du satser på, at det kommer til storkonflikt. Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix/arkiv
Bettingfirmaet Nordicbet tror ikke, at det kommer til storkonflikt, og det kan komme til at koste firmaet.

Hvis det kommer til lockout, vil staten spare milliarder i lønninger til offentligt ansatte. Men det er ikke nødvendigvis kun staten, der kan se frem til lidt ekstra på kistebunden, hvis det kommer så vidt. Det kan du også, hvis du rammer rigtigt.

Læs også: Ekspert: Staten sparer milliarder af kroner ved en strejke

Hos Nordicbet kan man nemlig satse penge på, hvorvidt det kommer til storkonflikt eller ej. Hvis det går så vidt, får du i øjeblikket fire gange pengene igen. Bettingfirmaet tvivler nemlig på, at det kommer så vidt.

- I forhold til seneste lockout i 2013, så lyder der bare nogle andre toner i denne omgang. Der er ikke den store interesse i en lockout, og i og med at det nu bliver udskudt, så tror vi ikke, at det kommer til det. Og fra regeringens side, vil man nok strække sig meget langt for at undgå det, siger pressechef for Nordicbet, Thomas Holm.

I øjeblikket vurderer Nordicbet, at der blot er 25 procent chance for, at det kommer til storkonflikt. Og de odds har danskerne grebet:

- Hvis det kommer til lockout, så kommer vi sandsynligvis til at tabe en del, hvis folk fortsætter med at satse, som de gør i øjeblikket, siger Thomas Holm, der også erkender at firmaet løber en vis risiko ved at udlodde odds på politiske spørgsmål:

- Det er nemmere for folk at vinde penge fra os på sådan et væddemål. For selvom vi er professionelle og vant til at sætte procenter på ting, så er politik jo lidt mere på gefühlen end eksempelvis sport, hvor der er masser af statistik, siger Thomas Holm.

Senest blev en eventuel storkonflikt udskudt, da Forligsmanden forlængede forhandlingerne med to uger. Hvis det ikke var sket, havde der været strejke i dag, mens lockout var varslet til den 10. april.

Læs Avisen.dk’s dækning af OK18