Dødssyge John nægtet saftevand på plejecenter: Nu erkender politikerne fejl
Pensionisten John Lehmkuhl vil ikke nøjes med vand til maden. Han vil have saftevand. Foto: SF Randers
Sagen handler om mere end saftevand, forklarer den kræftramte hovedperson, der dog glæder sig over den politiske udmelding fra byrådet i Randers.

 "Undskyld mig, men jeg gider sgu' ikke drikke vand, fordi en eller anden bureaukrat har bestemt, at jeg skal drikke vand.”

Sådan skrev den kræftramte 68-årige John Lehmkuhl fra Randers i et læserbrev i Randers Amtsavis i sidste måned.

Han skrev sit omtalte læserbrev, da han var flyttet ind på plejecentret Huset Nyvang i Randers, hvor han ikke måtte få saftevand til sine måltider.

Sagen - der er blevet kaldt ’saftevands-gate’ - var i går aftes til debat på et byrådsmøde i Randers, og her blev politikerne enige om, at det var en fejl, da John Lehmkuhl fik at vide, at han måtte kigge forgæves efter saftevand til sine måltider på plejecentret.

LÆS OGSÅ: Dødssyge John nægtet saftevand på plejecenter

 - Det er nu slået fast med syvtommersøm, at de ældre må få saft. Det handler om ældres ret til selv at bestemme, og så er det lige meget, om det handler om øl, vin eller saft, siger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten til TV2 ØSTJYLLAND.

Den politiske udmelding vækker glæde hos John Lehmkuhl, der dog mener, at sagen handler om mere end saft.

- Det handler om, at man lader folk få indflydelse på deres egen dagligdag, hvis det er muligt. Det handler om, at folk gerne vil lyttes til, når der tages beslutninger, der direkte vedrører dem, siger John Lehmkuhl til TV2 ØSTJYLLAND.

Han forklarer til den regionale tv-kanal, at han i forbindelse med medieomtalen har fået over 100 henvendelser på Facebook fra medborgere, der støtter ham i kampen for selv at vælge drikkevarer til sine måltider.

Den tidligere folkeskolelærer er en såkaldt terminal patient, da sundhedsvæsenet ikke kan tilbyde ham en behandling, der kan forhindre, at han i løbet af den nærmeste fremtid vil dø.