Dansk Hollywood-stjerne kritiserer Danmark: Lad os nu komme videre
Connie Nielsen fotograferet ved verdenspremieren på "Wonder Woman" 25. maj. Foto: Valerie Macon/AFP/Scanpix
Connie Nielsen håber, at hendes seneste film, "Wonder Woman", kan være med til at sætte fokus på samme rettigheder og samme muligheder til kvinder og mænd.

Den 51-årige frederikshavner og Hollywood-skuespiller Connie Nielsen håber, at hendes seneste film, "Wonder Woman", kan være et skridt på vejen mod en ny norm, hvor kvinder og mænd har de samme rettigheder og de samme muligheder.

Det siger hun i TV 2-programmet "Go' Morgen Danmark", hvor hun blev interviewet i forbindelse med sin rolle i "Wonder Woman". Her kritiserer hun også Danmark for at ikke at gøre nok i ligestillingen mellem mænd og kvinder. 

- Jeg er ved at være så træt af de her kønsroller. Jeg er så træt af, at det stadig er et problem, siger Connie Nielsen og tilføjer: 

- Det er nok nu. Nu skal vi bare videre.

- Hvis den (filmen, red.) får en enorm succes, så kan den være med til at rykke lidt. Men jeg synes, at det er vores allesammens personlige ansvar at spørge os selv: "Er du med til at rykke i denne her verden?", siger Connie Nielsen.

Film fyldt med kvinder

Holdet bag "Wonder Woman" består i høj grad af kvinder og filmen skiller sig ud ved, at det er den første superheltefilm med en kvindelig hovedrolle i 12 år.

Connie Nielsen spiller Wonder Womans mor, Hippolyta - dronningen af Amazonas.

Bag Wonder Woman gemmer amazoneprinsessen Diana sig. Hun har rødder i den græske mytologi, og i filmen kæmper hun for at forhindre onde kræfter i at overtage verdensherredømmet.

Det er den israelske skuespillerinde Gal Gadot som spiller Wonder Woman. Hun er kendt for blandt andet sin rolle i "The Fast and The Furious"-serien.

Også Hollywood-skuespilleren Chris Pine, Victoria's Secret-supermodellen Doutzen Kroes og "House of Cards"-stjernen Robin Wright er en del af castet.

Se trailer her