Sygeplejerske: Jeg har gennemskuet dig, Sophie Løhde - det er decideret fup!

Danmark

Lise Müller er godt og grundigt træt af politikere, der ifølge hende påvirker mediedagsordenen med talmagi og fup. Derfor har hun en klar besked til minister for Offentlig Innovation, Sophie Løhde (V).

Lise Müller er næstformand i SF. Hun er uddannet sygeplejerske og blev kendt i offentligheden, da en facebookopdatering om dårligt arbejdsmiljø førte til en samtale med hendes øverste chef. Lise Müller er i dag tilknyttet hjemmesygeplejen. Hun har tidligere siddet i regionsrådet og arbejder i dag halv tid som sygeplejerske og halv tid som politiker.

VI VED GODT, at grunden til, at du lige nu melder ud, at de offentligt ansatte har fået for meget i løn, er fordi, vi er på vej mod overenskomstforhandlinger. Det er en fuldstændig almindelig del af taktikken: Et ministerie sender en undersøgelse ud, der viser, at et område har fået styrtende med ressourcer og vips vaps vups, ved de efterfølgende forhandlinger er vejen lagt for smalhals.

VI HAR SET DET så mange gange før. Hvem kan ikke huske, da efterlønnen blev sløjfet? Hvor mon historien om, at det primært var golfspillende overlæger, der benyttede sig af efterlønnen, kom fra? En historie, der efterfølgende naturligvis viste sig at være usand. Langt de fleste, der benyttede sig af efterlønnen, var faktisk nedslidte faglærte.

Eller er det mon en tilfældighed, at et ministerie i foråret udgav en undersøgelse om antallet af administrative medarbejdere i regionerne, som så kort tid efter i de efterfølgende økonomiforhandlinger mellem regioner og regering blev hevet frem som ”Der er rigeligt med ressourcer. I kan bare flytte dem rundt”.

De taler jo lige ind i den følelse, vi alle har af, at der er flere bag skriveborde og færre ude i marken men for pokker: En stor del af årsagen til de mange skriveborde er jo, at regeringen selv beder om monitoreringer og indberetninger i stribevis.

Eller hvad med lærerne? Hvem kan ikke huske de lange beretninger om de korte arbejdsdage, som lærerne havde, og som banede vejen for den ”normalisering”, der har betalt for en skrantende skolereform?

Der er massevis af den slags eksempler. Kampen vindes åbenbart ved at styre medie-flowet, og kan man lokke de store medier med på helt ukritisk at fortælle historierne og gengive graferne, så har man vundet det halve slag.

MEN VI HAR GENNEMSKUET dig, Sophie Løhde. Ikke nok med, at jeg har gransket mine egne slunkne lønsedler, så har alverdens faglige organisationer vist hele grafen og ikke kun dit lille udsnit af den. De sidste år har der været så mange eksempler på, at de beregninger, der lægges ud, simpelthen er decideret fup og talsminke. Husk bare på regeringens skattereform, som hævdede at HK'eren vandt mest af alle (!).

Egentlig ville det være befriende, hvis bare regeringen sagde det som det var: Vi synes ikke, de offentligt ansatte skal have lønstigninger, for vi skal bruge dem på skattelettelser i toppen, mere udbytte for aktie-spekulanter, lavere bilafgifter, ridende politi-korps og al den slags. Det ville i det mindste være ærligt.

I STEDET SKAL DET udlægges som om jeg og resten af de offentligt ansatte er dem, der er uansvarligt grådige og i færd med at trække Danmark ned. I taber os, kære politikere. Ikke bare ved, at vi er uenige (for det kan man da have respekt for), men fordi I samtidig med, at I bilder os ind, at vi har holdt lønfest, lader virksomheder operere i skattely, lader penge fosse ud af statskassen uden kontrol, lader virksomheder udkonkurrere vores fællesskab, uden at de betaler til selvsamme fællesskab, lader landet sakke bagud i den grønne omstilling, lader flere og flere børn vokse op i fattigdom, ser til at uligheden stiger og at stress nu nærmest er en folkesygdom.

Den svigtende tillid, jeg nærer til det, I siger, kære regering, er langt værre end min skrantende lønseddel, så stop julelegene.

JEG HAR GRANSKET mine lønsedler de seneste dage, for angiveligt er min løn stukket helt af. Ja, jeg har som sygeplejerske åbenbart haft en regulær lønfest. I hvert fald at dømme ud fra Sophie Løhdes seneste udmeldinger. Det er jo meget godt og rart med en fest. Jeg har bare ikke været inviteret til min egen, for uanset hvor positive briller jeg tager på, kan jeg ikke få øje på de mange ekstra penge.

Jeg ved da også, at det handler om noget helt andet. Regeringen er ved at kridte skoene til dette års overenskomstforhandlinger. Og som vanligt gør man det ved at plante nogle historier om nogle udpegede gruppers grådighed, så man helt umærkeligt bearbejder en stemning.

Og nu skal vi forstå, at vi – i fortroppen af den offentlige sektor – har fået så rigeligt.

Kære Sophie Løhde, stik piben ind. Jeg hopper ikke på alle de historier.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald