Preben Elkjær: Kæmpe fejl at se ned på de rige

Preben Elkjær mener, at det er en kæmpe fejl, at vi i Danmark ser ned på folk, der tjener mange penge.
Preben Elkjær mener, at det er en kæmpe fejl, at vi i Danmark ser ned på folk, der tjener mange penge.
Preben Elkjær mener, at det er en kæmpe fejl, at vi i Danmark ser ned på folk, der tjener mange penge. Foto: Jeppe Bøje Nielsen/Scanpix/arkiv

Preben Elkjær er manden, der er synonym med 1980erne og dansk fodbolds guldalder.

Det er længe siden, den i dag 59-årige fodboldkæmpe huserede på grønsværen, men i dag nyder han godt af den succes han opnåede i sine unge år. Han kom nemlig ikke sovende til den, forklarer han i et nyt interview i Børsen.

Fodboldsuccsen har nemlig været med til at åbne døre, som han har nydt godt af senere i livet. Og det er visse lighedstræk mellem fodboldspillere og erhvervsfolk, der tjener mange penge, forklarer han.

- Erhvervsledere bliver tit skældt ud. Fordi de tjener for meget, eller de fyrer folk. Prøv at høre: De har det samme pres som fodboldspillere på allerhøjeste niveau. Som fodboldspiller bliver du målt og vurderet med kontant afregning flere gange om ugen, hvor erhvervsledere har et halvårsregnskab, siger Preben Elkjær til Børsen og fortsætter:

- Men de er på arbejde hele tiden, selv når de sover. De, der kritiserer erhvervsledere, forstår ikke, at de tilsidesætter så meget. I Danmark har vi en tendens til at se ned på folk, der tjener mange penge. Det synes jeg er en kæmpe fejl, fordi man kan spørge: vil alle ofre hele deres liv på arbejdet? Det er jeg ikke sikker på, at de vil, og det er hele forskellen.

Han mener desuden, at vi skal blive bedre til at anerkende folk, der får succes og tjener penge. Det er nemlig ikke kommet ud af ingenting, lyder det.

Preben Elkjær fungerer i dag som kommentator på TV 3, hvor han kommenterer Champions League-fodbold.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.