Ung iværksætter: Rak ikke ned på de rige - de gør en ekstra indsats
Iværksætter Casper Edens. (Foto: Foto: Privat)
Det er forkert at rakke ned på de rige, mener ung iværksætter. De gør en ekstra indsats, som kommer dem til gode senere i livet, lyder det.

Det er ikke fair at se ned på de rige. Oftest har de med flid og dygtighed kæmpet sig til den position, de har.

Det mener den unge iværksætter, Casper Edens, der arbejder op til 70 timer om ugen i sit eget marketingbureau, Seoservice. Han er godt klar over, at han selv risikerer at blive kaldt ’rig’ om nogle år. Det har han det fint med, men han træt af, at rige altid bliver skudt i skoene, at de er rige på bekostning af de fattige.  

- Jeg ærgrer mig over, at dette ikke er gået op for efterhånden mange mennesker: Rig og fattig er ikke nogen kronisk sygdom, som man lider af fra barnsben. Tværtimod vil jeg sige, at de personer, som rent faktisk kan kalde sig rige, ofte har gjort sig fortjent til dette, fordi enten deres forfædre eller de selv har knoklet røven ud af bukserne, siger han i et debatindlæg i Berlingske.

Casper Edens skrev indlægget i kølvandet på debatten om de riges børn, der springer køen over i Legoland, som var genstand for stor debat i juni. 

- Man skal ikke rakke ned på rige mennesker, fordi de kan give deres børn nogle ekstra goder. Deres forfædre eller dem selv har gjort en ekstra indsats, og det skal andre ikke se ned på, gentager Casper Edens til Avisen.dk.

Casper Edens har valgt at lægge mange kræfter i sin virksomhed i disse år, så han har flere ressourcer, når han skal stifte familie om nogle år. Derfor møder han ind på kontoret klokken syv hver morgen, efter at have været i fitness, og går først hjem ved ottetiden. Kæresten er indforstået med, at hun kun ser ham om fredagen og i weekenden.

- Jeg er villig til at ofre noget på den korte bane, så jeg har noget at se frem til, når jeg bliver ældre, siger Casper Edens.

Den unge iværksætter erkender dog, at folk med korte uddannelser og en lav indkomst, også knokler en vis legemsdel ud af bukserne. Han mener dog, at det er forkert at tale om decideret rige og fattige i Danmark.

- I Danmark er der ikke særligt stor forskel på rige og fattige. Vi har langt fra amerikanske tilstande, siger han.

via Listen To News