Job hindrer unges kriminelle tilbagefald

Unge kriminelle mellem 15 og 30 år bliver hjulpet tilbage på ret kurs med en succesfuld model, viser en ny rapport fra Rambøll.
Det samfundsøkonomiske overskud hver gang en ung kriminel bliver hjulpet i gang med job eller uddannelse bliver opgjort til 1,4 millioner kroner - hvis effekterne varer resten af livet.
Det samfundsøkonomiske overskud hver gang en ung kriminel bliver hjulpet i gang med job eller uddannelse bliver opgjort til 1,4 millioner kroner - hvis effekterne varer resten af livet. Foto: www.colourbox.com

Beskæftigelsesministeriets projekt High:five er en gedigen succes.

Unge kriminelle, der gennem projektet bliver hjulpet i gang med job og uddannelse, har markant mindre risiko for at ryge ind bag tremmer igen end andre.

30 procent af de afsonere, som High:five hjælper, har tilbagefald til kriminalitet, mens 93 procent i kontrolgruppen har tilbagefald.

Det viser en ny rapport fra Rambøll.

Direktør for Kriminalforsorgen William Rentzmann roser samarbejdet med kommunerne, politiet og virksomheder.

- Når en tidligere indsat skal genvinde fodfæstet på arbejdsmarkedet, så forudsætter det i høj grad samarbejde mellem flere aktører. Nu har vi så fået bevis for, at High:fives samarbejde giver konkrete resultater, og det er jeg glad for, siger han.

De virksomheder, der deltager i projektet er i syv ud af ti tilfælde positive i forhold til, om de fremover kunne finde på at ansætte de unge, der bliver henvist.

- De unge tilfører værdi i form af bl.a. stor loyalitet og engagement, og de bidrager til en mangfoldighed. Og i og med at vi stiller krav til de unge, viser vi dem også tillid og giver dem mulighed for at tage ansvar og ejerskab på deres egen indsats - og dermed chance for succes, siger Henrik Holck, Executive Vice President i DFDS.

Det samfundsøkonomiske overskud hver gang en ung kriminel bliver hjulpet i gang med job eller uddannelse bliver opgjort til 1,4 millioner kroner - hvis effekterne varer resten af livet.

Samfundet sparer udgifter, der er forbundet med kriminalitet - politi, retssager, afsoning. Samtidig bidrager de tidligere kriminelle med øgede skatteindtægter fra ekstra lønindkomst - og dermed også reducerede overførselsindkomster.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.