Ishockey - arbejdsforhold på glat is

Hev arbejdsgiver i retten: Nu er kontrakten ophævet

En langvarig tvist i dansk ishockey er onsdag blevet afgjort.
- Jeg er glad for at jeg nu igen kan få mulighed for at spille ishockey på eliteplan igen. Det har jeg virkelig savnet, og jeg glæder mig til at komme i gang igen.
- Jeg er glad for at jeg nu igen kan få mulighed for at spille ishockey på eliteplan igen. Det har jeg virkelig savnet, og jeg glæder mig til at komme i gang igen. Foto: Scanpix/arkiv

Julefreden sænker sig i disse dage.

Det gælder også for parterne i en uskøn sag om kontraktforhandlinger mellem ishockeyklubben Odense Bulldogs og Morten Andreasen.

Spilleren hev sin arbejdsgiver i byretten, fordi han pludselig var blevet sendt ned på klubbens reservehold. Det var ikke en del af kontrakten, og Odense Bulldog forsøgte på den måde at komme af med landsholdsspilleren, lød kritikken fra Morten Andreasen, da Avisen.dk skrev om sagen i november.

Onsdag kunne parterne dog fortælle, at man efter gensidig aftale ophæver Morten Andreasens kontrakt.

Det skriver Odense Bulldogs i en pressemeddelelse.

Morten Andreasen, der er med i spillerudvalget i Ishockey Spiller Foreningen er fritstillet fra dags dato og kan derfor indgå kontrakt med en ny klub. Det ser han frem til.

- Jeg er glad for at jeg nu igen kan få mulighed for at spille ishockey på eliteplan igen. Det har jeg virkelig savnet, og jeg glæder mig til at komme i gang igen. Jeg vil gerne takke alle de mennesker der har støttet mig i løbet af min tid i klubben. Særligt skal lyde en stor tak for opbakningen til mine medspillere samt fansene, siger Morten Andreasen.

I Odense Bulldogs er sportslig ansvarlig Henrik Benjaminsen også glad for at sagen nu endelig er lagt på hylden.

- Vi er glade for, at det er lykkes at finde en fælles løsning, således at begge parter kan komme videre, siger han.

Kun sportslige årsager

Det var da Ishockey Spiller Foreningen forsøgte at få en overenskomst med Danmarks Ishockey Union, at Odense Bulldogs meldte ud, at de ikke længere kunne bruge Morten Andreassen på eliteholdet.

- De tilbød mig en aftale for at de kunne opsige min kontrakt, men vi kunne ikke blive enige om vilkårene, har han tidligere sagt til Avisen.dk.

Ifølge klubben havde det ikke noget med overenskomstforhandlingerne at gøre, det var udelukkende af sportslige årsager, at de ikke længere kunne bruge Morten Andreasen.

Han var ellers god nok til at spille på landsholdet, og han fik også hurtigt tilbud fra andre eliteklubber.

- Da de ikke kunne slippe af med mig, satte de mig ned på førstedivisionsholdet. Det virker som om, de forsøger at presse mig til at skrive under på deres aftale, som ikke er i min interesse, sagde Morten Andreassen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.