Ti danske filmfolk bliver medlemmer i Oscar Akademiet
Instruktører, klippere og producenter er blandt de ti danske filmfolk, Oscar Akademiet inviterer som medlemmer
Ti danske filmfolk har fået tilbud om at være nye medlemmer af det amerikanske Oscar Akademi, der bestemmer, hvem der skal nomineres til en Oscar, og hvem der siden vinder den.
Ti danske filmfolk har fået tilbud om at være nye medlemmer af det amerikanske Oscar Akademi, der bestemmer, hvem der skal nomineres til en Oscar, og hvem der siden vinder den. Foto: Colourbox/Free

Filminstruktørerne Nicolas Winding Refn og Tobias Lindholm er blandt ti profiler fra den danske filmbranche, som fremover får medindflydelse på, hvem der får overrakt en af filmbranchens mest prestigefulde priser: En Oscar.

Oscar Akademiet afgør, hvilke film der skal indstilles til en pris, og hvem der siden vinder statuetterne. Akademiet har optaget 683 nye medlemmer.

I alt er der knap 6000 medlemmer.

Og ti af invitationerne tilfalder personer fra dansk film, fortæller Det Danske Filminstitut i en pressemeddelelse.

I forhold til sin størrelse er Danmark fint repræsenteret på listen over de i alt 283 ikkeamerikanere, der bydes indenfor.

Akademiet er blevet beskyldt for at være "for hvidt", for mandsdomineret og for konservativt.

For at imødekomme kritikken meldte akademiet tidligere på året ud, at det ville indføre nye regler for optagelsen.

Mange af de nye danske medlemmer har selv tidligere enten vundet en Oscar eller været nomineret til en.

De øvrige otte danskere, der er budt indenfor i Oscar Akademiet, er: fotograf Charlotte Bruus Christensen, klipper Pernille Bech Christensen, klipper Adam Nielsen, klipper Niels Pagh Andersen, producer Signe Byrge Sørensen, producer Christian Potalivo, kostumedesigner Manon Rasmussen og animator Line Korsgaard Andersen.

Derudover er den amerikanske instruktør Joshua Oppenheimer også nyt medlem. Oppenheimer har instrueret to Oscarnominerede danske dokumentarfilm og er stærkt knyttet til dansk film.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.