Spidserne i rød blok spiste på restaurant uden overenskomst
Mette Frederiksen og resten af rød bloks ledere spiste lørdag frokost et sted, hvor der ikke var overenskomst. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Partilederne i rød blok spiste lørdag frokost sammen på en restaurant uden overenskomst på Bornholm.

Solen skinnede og humøret var tilsyneladende godt, da politikere fra land og rige i weekenden var på Bornholm til Folkemødet.

Og solen skinnede da også på toppen af den røde blok, da de sammen spiste frokost lørdag.

Morten Østergaard (R), Uffe Elbæk (Å), Pernille Skipper (Ø), Mette Frederiksen (S) og Pia Olsen Dyhr (F) spiste på Café Sommer I Allinge, og det har den socialdemokratiske formand dokumenteret på Facebook. 

Men det skulle hun nok ikke have gjort, skriver Ekstra Bladet.

I hvert fald er den lokale 3F-afdeling godt trætte af, at politikerne havde valgt lige netop den restauration. Der er nemlig ingen overenskomst, skriver Ekstra Bladet.

- Det synes jeg, de burde have undersøgt og forholdt sig til, inden de bestilte bordet. Det havde klædt dem, siger Jens Skovgaard, der er formand for 3F Bornholm. 

Cafr-ejeren bekræfter overfor Ekstra Bladet, at der er ikke er overenskomst.

Det var Frederiksens idé

Ifølge Ekstra Bladet er der ellers syv steder i Allinge, hvor Folkemødet finder sted, hvor der allerede er overenskomst. 

I en sms skriver Pernille Skipper til Ekstra Bladet, at det var Mette Frederiksen, der havde udvalgt stedet.

- Det var Mette (Frederiksen), der inviterede, og det havde jeg da ikke forestillet mig, at de ikke havde tjekket. Det er i hvert fald almindelig praksis for os, skriver hun til Ekstra Bladet.

Ingen problemer i det

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Mette Frederiksen, men der bliver fra den socialdemokratiske pressetjeneste henvist til beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen. Han mener, det er okay, at de spiste på Café Sommer:

- Nu har jeg jo ikke været med til at vælge det sted, men jeg ser ikke noget problem i, at vi spiser sådan et sted, siger Leif Lahn Jensen til Ekstra Bladet

- Hvis der er konflikt med fagbevægelsen, så holder vi os væk, men det er ikke op til os at holde øje med, hvem der har overenskomst eller ej.

Han mener ikke, at det er Socialdemokratiets opgave tjekke om spisesteder har overenskomst. Men opfordrer dog alle steder til at tegne én. 

Opdateret med navnet på 3F-formanden Jens Skovgaard.