Kommune overvågede syg borgers Netflix: "Vi er gået for langt"
- Det kom som et chok, da de sagde, at de havde fået fat i de her oplysninger. Jeg havde jo været samarbejdsvillig fra starten af og givet dem adgang til min konto, men så går de bare bag ryggen på mig, siger Kevin Juhl Pedersen. Foto: Michael Drost-Hansen/Fagbladet 3F
Politiker beklager nu overvågning af syg borgers Netflix-forbrug og bankkonto. Nu skal kommunen selv ses efter i sømmene.

Hvorfor abonnerer du på Netflix? Hvad lavede du i Aarhus den dag? Hvilket arrangement har du købt billet til på Ticketmaster.dk?

De spørgsmål skulle 23-årige Kevin Juhl Pedersen svare på, men det var ikke spørgsmål fra hans mor eller kæreste. Det var fra kommunen.

Billund Kommune har nemlig gransket hans økonomi for at undersøge, om 23-årige Kevin Juhl Pedersen, der i 2017 blev invalideret på grund af et alvorligt piskesmæld, har svindlet med sin ydelse fra kommunen.

Men det var at gå for langt. Det siger medlem af økonomiudvalget i Billund Kommune for Socialdemokratiet, Kurt Jensen, nu til Fagbladet 3F.

- Vi i Socialdemokratiet har været meget kritiske over for det her. Personligt synes jeg, at kommunen er gået for vidt her. Men der skal være en kontrolinstans, fordi der desværre nogen, der snyder.

Kurt Jensen siger, at der er bred opbakning i økonomiudvalget til, at kommunen kommer med en ny redegørelse for Kevin Juhl Pedersens sag - og til at det nu må være kommunes tur til at blive set efter i sømmene. Ifølge Fagbladet 3F kræver politikere i byrådet nemlig en dybere redegørelse fra dens embedsfolk.

Og det glæder Kevin Juhl Pedersen.

- Jeg er glad for, at der sker noget. Jeg har hele tiden sagt, at kommunen skal tjekke for snyd. Men folk skal behandles ordentligt. Det føler jeg ikke, at jeg blev. Kommunen har ikke lyttet til mig. Hver gang jeg sagde noget, blev det fejet væk, siger han til Fagbladet 3F.

Billunds borgmester Ib Kristensen fra Venstre vil afvente sagens nye redegørelse, før han vil sige noget om, hvorvidt kommunen er gået for langt eller ej.

via Listen To News