Pia K. smider baby ud af folketingssalen
Mette Abildgaard (th.). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
De Konservatives Mette Abildgaard fik tirsdag besked på at forlade folketingssalen med sin baby.

Ingen babyer i folketingssalen, tak.

Så klar var meldingen fra Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, henvendt til De Konservatives Mette Abildgaard, der tirsdag havde set sit snit til at tage sin datter, Esther Marie, på knap et halvt år med ind i folketingssalen.

Mette Abildgaard fortæller på Facebook, at hun fik direkte besked på at forlade mødet i salen med sin lille datter.

'Jeg tog hende med i salen, for hun var i fint humør og havde sut i munden. Havde aftalt med min søde sekretær, at hun ville komme, hvis EM lavede det mindste larm. For naturligvis skulle vi ikke forstyrre mødet!’, skriver Mette Abildgaard.

Artiklen fortsætter under opslaget

Pia Kjærsgaard bekræfter til Ekstra Bladet, at hun bad en folketingssekretær om fortælle Mette Abildgaard, at hun skulle tage sin datter med ud i et sidelokale.

- Det er naturligvis noget, vi skal have en fuldstændig klar holdning til. Det, jeg giver udtryk for, er den holdning, der er. Folketingsmedlemmer skal være til stede i Folketingssalen, ikke babyer og børn, siger Pia Kjærsgaard til Ritzau.

Folketingsbetjenten Torben måtte agere babysitter, mens Mette Abildgaard passede sit arbejde. Hun efterspørger nu klare retningslinjer for små spædbørn i folketingssalen. 

'Jeg spurgte ikke om lov til at tage hende med, da jeg tidligere har set en anden kollega have barn med i salen uden problemer. Jeg er ikke bekendt med, at der er nedskrevne regler om det, og vi plejer jo at få tingene til at fungere, skriver den 30-årige K-profil.

Dagens baby-udsmidning har fået flere folketingspolitikere til at fare til tasterne. 

Pia Kjærsgaards kollega i Folketingets præsidium, Enhedslistens Christian Juhl, har ikke noget imod spædbørn i salen, og han byder således Mette Abildgaard velkommen med Esther Marie, når han af og til sidder i formandsstolen.

 

Den opfattelse deler DF's Marlene Harpsøe dog ikke. Hun mener, at hendes partifælle gjorde det helt rigtige. 

via Listen To News