Lukket Thorning giver ingen dagpengegaranti
Helle Thorning-Schmidt er forsat lukket omkring de igangværende regeringsforhandlinger. Foto: Cathrine Ertmann / POLFOTO
Den formentlig kommende statsminister ønsker ikke at udstede en garanti til de dagpengemodtagere, som hænger på vippen.

Helle Thorning-Schmidt gjorde her til eftermiddag status over dagens indledende sondringer med partierne om et regeringsgrundlag.

Her gjorde den Socialdemokratiske leder det endnu en gang klart, at forhandlingerne forgår bag lukkede døre, og offentligheden derfor må væbne sig med tålmodighed, når det gælder svar på en lang række områder som betalingsring, efterløn og dagpenge.

Dermed svarede hun ligeledes undvigende, da en reporter ville vide, om hun kan udstede en garanti til de dagpengemodtagere, som står til at miste ydelsen til sommer.

"Vi er i øjeblikket i gang med forhandlinger om et regeringsgrundlag, hvor mange forskellige elementer indgår. Vi har besluttet, at vi ikke diskutere de elementer i offentligheden, fordi vi tror, at det vil forringe vores muligheder for at opnå enighed. Derfor holder vi de enkelte elementer for os selv," sagde Thorning-Schmidt til en flok reportere på gangen ved sit kontor.

Socialdemokraterne har tidligere meldt ud, at partiet ønsker at forlænge dagpengeperioden med et år gældende fra sommer. Men det er De Radikale imod, hvilket har fået Dansk Folkeparti til at melde sig som mulig forligspartner. Pia Kjærsgaard ønskede i dag ikke at uddybe tilbuddet. Også Enhedslisten ønsker at forlænge dagpengeperioden.

I den mindre hemmeligehedsfulde del af den korte sceance gjorde den formentlig kommende statsminister en dyd ud af, at hun er garanten for det brede samarbejde, som blev en stor del af valgkampen.

"Det er nye tider på Christiansborg."

"Det var naturligt for mig at indkalde partierne for at høre deres ønsker og tage noter. Jeg håber ikke, det bliver det sidste møde," sagde Helle Thorning-Schmidt.

Regeringsforhandlingerne fortsætter nu på et hemmeligt sted ude i byen.