Hvor høj er Løkke og kan man se Helle nøgen?
Løkke, Thorning og Vestager vil gerne have, at vælgerne interesserer sig for vækst og efterløn. Men det er måske ikke det meste interessante for folket. Foto: Finn Frandsen / POLFOTO
Mens politikerne toner frem på tv i tide og utide og taler vækst og værdi, vil danskerne i virkeligheden vide helt andre ting om dem...

Hvordan ser Lars Løkke Rasmussen ud i cykeltøj? Og er Johanne Schmidt-Nielsen mon i et forhold?

Politikerne håber i disse dage, at danskerne sidder klistret til skærmen for at få ny viden om kandidater og partier. Men det er slet ikke de foretrukne emner som vækst, bolig eller efterløn, der bliver søgt på, når danskerne sidder foran computerskærmen.

Det viser en google-søgning på partilederne.

Google registrerer nemlig de søge-forespørgsler, der bliver lavet flest gange og lægger dem i rækkefølge under søgefeltet som forslag, når du skriver dit søgeord.

Helle Thorning-Schmidt (S) bliver måske ked af at høre, at de fleste søgninger på hende er "nøgen". Og i Lars Løkke Rasmussens (V) tilfælde er vælgerne mere interesserede i hans højde end i holdbar vækst.

Af uvisse årsager er "højde" også danskernes foretrukne ord, når de søger på Liberal Alliances leder Anders Samuelsen.

Når det kommer til kristendemokraten Per Ørum Jørgensen, vil danskerne helst høre om hans skilsmisse og hans alkoholforbrug. Og ikke overraskende vil rigtig mange høre Villy Søvndal (SF) tale dårligt engelsk.

I SF-lederens tilfælde er interessen for hans sprog så overvældende, at hele tre ud af fire tilfælde handler om det. Kun ordet "datter" sniger sig ind på en tredjeplads, ellers er søgeforslagene: engelsk, Monty Python og taler engelsk.

Du kan undlade at søge efter Søvndals sprogfadæser og klikke her for at se ham tale engelsk. Og her er Monty Python-udgaven.

Mange har åbenbart også været interesserede i det omstridte spil, hvor man kunne kaste sko efter Pia Kjærsgaard. I hvert fald ligger "spil" højt på DF-lederens søgeliste.

For Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen er det ligesom Helle Thorning ordet "nøgen", der topper søgelisten. Og dernæst er folket interesserede i at se, om hun mon har en kæreste?

Umiddelbart er der ikke så mange, der er interesserede i at se Lars Barfoed (K) nøgen. Her vil vælgerne rent faktisk se på mere seriøse ting som hans cv og euro'en.

Også Margrethe Vestager (R) topper listen over seriøse google-søgninger. Øverst i søgeforslagene ligger hendes rapport "Værdier i virkeligheden" fra hendes tid som undervisningsminister. Og forslag fire hedder såmænd "som statsminister."

Søgning på brugerleksionet Wikipedia (wiki) sniger sig ind på fem af de ni partilederes top-firesøgning.