Ledig om beskæftigelsesindsats: Det er idioti

Anne Grønlund kalder beskæftigelsesindsatsen for ledige idioti med virksomhedspraktik, der ikke fører nogen vegne. Nu vil hun have et alvorsord med folketingspolitikerne.
"Han fortalte malerisk om erfaringerne med, at aktivering er gratis arbejdskraft, som ikke bringer job med sig, men som vi heller ikke skal stresse over", skriver Anne Grønlund, at jobkonsulenten har sagt.
"Han fortalte malerisk om erfaringerne med, at aktivering er gratis arbejdskraft, som ikke bringer job med sig, men som vi heller ikke skal stresse over", skriver Anne Grønlund, at jobkonsulenten har sagt. Foto: Torben Christensen/Scanpix

Anne Grønlund har været ledig siden 1. februar. Hun har intet problem med at arbejde, men problemer med at finde et, skriver hun i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad.

- Nu skal jeg så i stedet bruge min energi på at finde en arbejdsgiver, der vil have mig i virksomhedspraktik, skriver hun i indlægget. 

Og det passer ikke Anne Grønlund. Hun er rådgiver og har søgt 50 job, siden hun blev ledig. Job hendes profil passer til, men som hun ikke har fået, ifølge hende selv. 

Nu skal hun så i aktivering i stedet. Noget, hendes jobkonsulent ikke har talt pænt om, beskriver hun i indlægget. 

- Han fortalte malerisk om erfaringerne med, at aktivering er gratis arbejdskraft, som ikke bringer job med sig, men som vi heller ikke skal stresse over. Vi skal bare tage det som en oplevelse, skriver hun i Kristeligt Dagblad.

Blandt andet derfor kalder hun beskæftigelsesindsatsen "idioti" og er klar til en samtale med folketingspolitikerne om, hvordan man kan forbedre indsatsen for ledige. 

- Hvis politikerne er friske, ansætter I mig – ja, eller får mig i virksomhedspraktik. Så kan jeg beskrive mine visioner og måske aktivere den sunde fornuft. Jeg står til jeres rådighed, skriver hun i debatindlægget. 

- Allerhelst drømmer jeg dog om snarest at få et fast job i stedet for at bruge mit liv på at navigere i et kaotisk, absurd og idiotisk system, slutter Anne Grønlund af. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.