Laudrup på katastrofekurs med landstrænerjob
Michael Laudrup bør tænke sig godt om, inden et ja til landstrænerposten. Jobbet kan sætte alvorlige skræmmer danskernes ikonopfattelse af ham. Foto: AP/Sport Express, Alexander Wilf / POLFOTO
Hvis Michael Laudrup takker ja til at overtage landsholdet efter Morten Olsen, kan det gå hårdt ud over hans status.

Han er et af de allerstørste fodboldikoner i Danmark.

Men det kan altså sammen meget hurtigt ændre sig, hvis Michael Laudrup siger ja til at blive ny landstræner efter Morten Olsen. Det skriver Sporten.dk.

Fodbold-helten åbnede i går op for at overtage trænerposten efter EM under et interview med DR Sporten.

"Laudrup har en helt speciel ikonstatus i medierne og i danskernes bevidsthed. Som landstræner vil han placere sig direkte i skudlinjen, hvis landsholdet ikke præsterer og kikser den ene kvalifikation efter den anden, så kan han godt miste den status, han har fået opbygget. Så bliver det pludselig legitimt for medier og fans at skyde med skarpt efter Laudrup. Det er i hvert fald noget, som han skal gøre op med sig selv, om han vil satse allerede nu," forklarer Erik Rasmussen, der er fodboldekspert på Canal 9 og tidligere Superligatræner for AGF og FCM.

Også Viasats fodboldekspert Per Frimann er bekymret for, at Laudrup vil falde fra sin piedestal ved at trække i landstrænerhabitten.

"Michael Laudrups trænerrenommé er i forvejen heller ikke specielt prangende. Fiasko med landsholdet vil give alvorlige skrammer," vurderer Frimann.

"Laudrup vil helt sikkert sætte sit trænernavn på spil, men omvendt skal han tænke positivt og se de store muligheder, der er i fremtidens landshold," fortsætter han.

Den ældste Laudrup står klart som DBU's ønskebud på en ny træner.

Kilde: Sporten.dk