Klar tale fra danskerne: 96 procent ønsker ikke storkonflikt

Statens chefforhandler Sophie Løhde (V) mødes af demonstranter foran Forligsinstitutionen. (Foto: Foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau)

Hele 76 procent af danskerne mener, at forhandlingsparterne bør gøre alt for at undgå storkonflikt. 20 procent erklærer sig overvejende enig. I alt er der 96 procent af danskerne, der ikke ønsker en konflikt.

Parterne bør gøre alt for at forhandle en løsning, så det ikke ender i konflikt.

Det udsagn er hele 76 procent af danskerne fuldstændig enig i, mens 20 procent er overvejende enig. Det skriver Berlingske på baggrund af en Gallup måling.

I målingen svarer blot to procent af de 1.059 repræsentativt udvalgte danskere, at de enten er fuldstændig uenig eller overvejende uenig med udsagnet.

Chefforhandler for Lærernes Centralorganisation erklærer dog til trods, at selvom man naturligvis ikke ønsker konflikt, er der grænser for, hvor langt man kan gå:

- Det betyder rigtig meget for os at få en aftale, og jeg kan i hvert fald sige, at vi lærere gør alt, hvad vi kan, for at nå frem til en løsning. Men der er en grænse for hvor dårlig en aftale, vi kan skrive under på, siger han til Berlingske.

Målingen kommer i kølvandet på en anden måling fra Gallup, hvor danskerne erklærede, at deres sympati lå hos de offentligt ansatte. Her svarede 63 procent af de adspurgte, at de holder med de offentligt ansatte, mens blot 9 procent svarede arbejdsgiverne.

I samme måling svarede 43 procent af danskerne, at ansvaret for en konflikt lå hos arbejdsgiverne.

I øjeblikket har fagbevægelsen meldt strejke fra 4. april, hvilket fra arbejdsgiverne er blevet mødt af en storstilet lockout af op mod 440.000 offentligt ansatte fra 10. april. I øjeblikket mødes parterne i Forligsinstitutionen for at finde en løsning.