Kold skulder til Mette F. fra fagforbund: Hold dig væk 1. maj
Fagforbund i Nordjylland har ikke tænkt sig at invitere S-formand og statsministerkandidat Mette Frederiksen til 1. maj i Aalborg. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Fagforbund i Nordjylland har ikke tænkt sig at invitere S-formand og statsministerkandidat Mette Frederiksen til 1. maj i Aalborg. De er utilfredse med, at hun ikke vil lægge afstand til et muligt regeringsindgreb og lockout.

Selvom Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen netop er blevet valgt til folketingskandidat i Nordjyllands Storkreds, har fagbevægelsen i det nordjyske ikke meget tilovers for deres nye kandidat.

I hvert fald har HK Nordjylland ikke tænkt sig at byde hende velkommen ved det stort anlagte 1. maj-arrangement i Aalborg.

- Når Mette Frederiksen ikke vil tage afstand fra et regeringsindgreb i den konflikt, der lurer i disse dage, og dermed vælger side med arbejdsgiverne, så vil det være et helt forkert signal at sende, at hun skulle stå og tale til arbejdernes internationale kampdag, siger formand for HK Nordjylland Mette Lyndgaard Petersen til TV 2 Nord.

Onsdag morgen skal HK-formanden mødes med resten af LO Nordjylland, hvor de blandt andet skal diskutere, hvordan de skal forholde sig til et eventuelt Mette Frederiksen-fremmøde 1. maj. Mette Lyndgaard Petersen mener dog på forhånd, at S-formanden bør blive væk, hvis Danmark 1. maj er ramt af konflikt. 

Også 3F i Nordjylland er loren ved tanken om at give Mette Frederiksen taletid 1. maj. I hvert fald så længe hun ikke har været ude og tage afstand fra en forestående lockout. Det fortæller den lokale formand Allan Busk til TV 2 Nord.

Mette Frederiksen blev for nylig valgt som folketingskandidat i Nordjyllands Storkreds, hvor hun skal repræsentere Aalborg Øst. Skiftet sker, efter næsten 20 år som folketingskandidat i Ballerup.

Næste folketingsvalg skal senest være afholdt i juni næste år.