DI advarer mod at skære i dagpengesatsen: Vi er inde ved "nervespidserne"

Hertil og ikke længere, siger DI's topchef, Karsten Dybvad. (Foto: Foto: Malene Anthony Nielsen/Scanpix Ritzau/arkiv)

Nu tilslutter Dansk industri sig koret af organisationer og eksperter, der advarer mod at pille yderligere ved dagpengesystemet. Det vil skade vores arbejdsmarkedsmodel, siger Dansk Industris topchef, Karsten Dybvad, ifølge Børsen.

Der mangler arbejdskraft i Danmark, men selvom 110.000 danskere er på dagpenge, skal regeringen ikke få fikse idéer og begynde at pille ved dagpengesystemet. Det siger topchef i Dansk Industri (DI), Karsten Dybvad, ifølge Børsen.

I øjeblikket er dagpengesatsen mellem 13.323 og 18.633 kroner om måneden, og der er vi altså helt inde ved 'nervespidserne', siger Karsten Dybvad ifølge Børsen:

- Det kan godt være, at du på marginalen kan jagte noget, der måske beregningsteknisk ville øge arbejdsudbuddet en lille smule. Men du vil starte en proces, hvor vi begynder at ændre vores arbejdsmarkedsmodel. Det vil være meget mere omkostningsfuldt for os.

Dermed tilslutter Dansk Industris topchef sig koret af eksperter, der i den seneste tid har bedt regeringen om at totalfrede et dagpengesystem, der de seneste år er blevet filet helt ned til neglerødderne.

Danskerne vender sig mod udhuling af dagpengesystem

I november kunne Avisen.dk på baggrund af en undersøgelse foretaget af 3F skrive, at stadig flere danskere protesterer over udhulingen af dagpengesystemet. 

56 procent af de adspurgte danskere svarede dengang, at de 'synes dårligt om, at udhulingen af dagpengenes værdi vil fortsætte', mens blot 14 procent så positivt på udviklingen.

Ifølge formand for 3F, Per Christensen, er det især den store forskel på dagpenge og ens normale løn, der driver mishaget med dagpengesystemet. Han fortalte til Avisen.dk, at 20 procent af 3F's medlemmer får mere end halveret deres løn, hvis de overgår til dagpenge.

- Hvis folk ikke kan se, at de får noget ud af den forsikring, som A-kassen er, så taber vi det danske velfærdssystem. For mig er dagpengesystemet en helt grundlæggende præmis for velfærdssamfundet og for den danske flexicurity-model, sagde Per Christensen til Avisen.dk.

Hvis du vil blive klogere på dagpengesystemet, som det er nu, kan du læse Avisen.dk's guides: Hvad får man i dagpenge?

Hvor meget må jeg arbejde på dagpenge?