Langt de fleste stjernerestauranter lever op til deres uddannelsesansvar og ansætter både tjener- og kokkeelever, skriver Fagbladet 3F.
Hele 17 ud af 25 af de nykårede Michelin-restauranter i Danmark har en eller flere kokke- eller tjenerelever ansat.
- Det er godt at se, at restauranterne lever op til deres uddannelsesansvar, siger Bo Christensen, forhandlingssekretær i 3F Privat Service, Hotel og Restauration.
- Jeg kan konstatere, at der procentvis er flere Michelin-restauranter, som tager elever end generelt i branchen. Det er positivt, at de faglige fyrtårn også påtager sig opgaven med at uddanne fremtidens branchefolk, siger Bo Christensen.
Hos Formel B i København er det en selvfølge, at man uddanner elever. Restauranten har syv kokkeelever og fire tjenerelever:
- Når man som os snart har fem restauranter, så bør man også tage et ansvar for at uddanne elever. Man kan ikke bare råbe op på sidelinjen om "mangel på gode kokke", hvis man ikke selv gør noget ved det. Så Formel B tager mange elever ud fra sådan et moralsk og etisk ansvar, siger Kristian Arpe-Møller, der er køkkenchef og medejer af Formel B samt Restaurant Sletten, Uformel og Palægade.
Michelin-stjernerne blev uddelt ved en ceremoni i Stokholm onsdag i denne uge. Danmark høstede i alt 29 stjerner fordelt på 25 restauranter.