Fængselsforbund: Rygeforbud skal udløse ekstra mandskab
Foto: Scanpix
Fra 1. april er det slut med at ryge indendørs for både ansatte og indsatte i de danske fængsler.

I øjeblikket er Kriminalforsorgen ved at lægge sidste hånd på de regler og tiltag, der skal sikre, at de indsatte ikke kan ryge indendørs.

Formanden i Fængselsforbundet, Kim Østerbye, håber, at der udover klare regler også bliver afsat ressourcer til ekstra bemanding i indføringsfasen af rygeforbuddet, skriver DR Syd.

- Vi ved, at det særligt er i opstartsfasen, at det kan give nogle konflikter, fordi folk ikke må tage en cigaret. De indsatte kan nemt blive vrede. Derfor skal man i Kriminalforsorgen være opmærksom på, at der er den nødvendige bemanding til at håndtere eventuelle konflikter, siger Kim Østerbye til DR Syd.

Men der bliver ikke afsat ekstra mandskab, fortæller fuldmægtig i Kriminalforsorgen Lise Nordskov Nielsen.

- Der hvor vi er nu, der kan jeg sige, at der går vi ikke ind og ændrer noget i bemandingen, siger Lise Nordskov Nielsen til DR Syd.

Erfaringer fra for eksempel Norge, der i dag har røgfrie fængsler, giver nemlig grund til at optimisme, mener Lise Nordskov Nielsen.

- Når reglerne først er trådt i kraft, så har der ikke været den stigning i konfliktniveauet, som man havde frygtet, siger Lise Nordskov Nielsen.