Trepart Medie: Så dyr kan Løkkes flygtningebonus blive for arbejdsgiverne
Virksomhedspraktik og løntilskud er også med i posen af ting, trepartsforhandlingerne skal se på, fordi de for mange mindre virksomheder er for bøvlede at arbejde med. Foto: Scanpix/arkiv
Faktisk bliver bonusordningen helt op til 196.100 kr. dyrere ved en timeløn på 115 kr.

Virksomheder, der efter statsministerens udsagn udviser "samfundssind" og ansætter en flygtning, skal have en kontant bonus på op til 40.000 kr. om året.

Meldingen kom kort før trepartsforhandlingerne begyndte torsdag.

Men selv inklusiv den bonus vil regeringens ordning gøre det langt dyrere at ansætte flygtninge i forhold til ordninger som virksomhedspraktik og løntilskud, der allerede findes i dag.

Det viser beregninger, som Finans har lavet i samarbejde med overenskomstbærende organisationer. Faktisk bliver bonusordningen helt op til 196.100 kr. dyrere ved en timeløn på 115 kr.

- Den bonus, man nu foreslår, er ikke særlig stor og ret beskeden i forhold til, hvad der er i ordninger i dag. I den forstand kan man ikke forvente, at den rykker alverden, mens der er mere musik i at bruge virksomhedspraktik og løntilskud, mener direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Lars Andersen til Finans.

Netop disse to ordninger er også med i posen af ting, trepartsforhandlingerne skal se på, fordi de for mange mindre virksomheder er for bøvlede at arbejde med.

Trepart Der kan snart blive indgået aftaler, som får stor betydning for ansatte, chefer og samfundet. Siden 11. februar har regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgivere været i gang med såkaldte treparts-forhandlinger. Ugebrevet A4 og Avisen.dk følger med på sidelinjen.
"Tåbeligt" og "svinsk": Læserne raser over forslag om nyt krav til ledige
LA-minister: For mange danskere er uddannelses-invalide
A4: Hvordan får arbejdsmarkedet i Norden plads til en kvart million flygtninge?
A4: Klar besked før trepart: Der skal penge på bordet, Løkke

via Listen To News