"Tåbeligt" og "svinsk": Læserne raser over forslag om nyt krav til ledige

Regeringen får hård kritik fra læserne på Avisen.dk's Facebook-profil for forslaget om at tvinge ledige til at søge arbejde i hele landet. Her beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V).  (Foto: Foto: Scanpix arkiv)

Hvordan skal en familie få det til at hænge sammen, hvis den ene forsørger pludselig er tvunget til at tage job mange flere hundrede kilometer væk, spørger de rasende læsere på Avisen.dk's facebook-profil.

Helt ude i hampen, menneskefjendsk, urealistisk og svinsk.

Det er nogle af de kontante reaktioner, brugerne på Facebook er kommet med, efter Avisen.dk onsdag morgen kunne afsløre, at regeringen overvejer at tvinge ledige til at søge arbejde i hele landet.

I dag er tommelfingerreglen for arbejdsløse, at de for at bevare retten til dagpenge eller kontanthjælp skal være villige til at tage job, som indebærer daglig transport op til tre timer med bus, tog eller anden offentlig transport.

Med det nye forslag, som kommer i forbindelse med de igangværende trepartsforhandlinger, skal ledige altså være villige til potentielt at tage et job i den anden ende af landet.         

Men hvordan skal en familie få det til at hænge sammen, hvis den ene forsørger pludselig er tvunget til at tage job mange flere hundrede kilometer væk, spørger de rasende læsere på Avisen.dk's facebook-profil. 

"Tåbeligt og uforskammet"

En af de over 400 kommentarer kommer fra Jytte, som blandt andet skriver:

"Det er så urealistisk og svinsk overfor familien, skole, bopæl, netværk, osv (...) Fat dog at med den usikkerhed der er på arbejdsmarket flytter man squ ikke hele sin familie til den anden ende af landet! Tåbeligt tåbeligt og uforskammet frækt forslag"

Hun bakkes op af Ole, som kritiserer regeringen for behandle mennesker som brikker i regeringens vækstspil:

"De anser ikke arbejdskraften som mennesker og familier, men som en "ting" der kan skaltes og valtes med for at gøre produktet så billigt og overskudet så stort som muligt," skriver han. 

Klik på opslaget herunder og se alle kommentarerne. Artiklen fortsætter under opslaget.

FOA: Langt ude i skoven

Står det til fagforeningen FOA bliver regeringens forslag ikke til noget. Det gør FOA-formand Dennis Kristensen helt klart overfor Avisen.dk.

- Med forslaget vil regeringen fjerne en hver form for rimeligheds-betragtning i forhold til begrebet om, at ledige skal stå til rådighed, siger han og kalder forslaget "langt ude i skoven."  

Han er dermed helt på linje med brugerne på Avisen.dk's Facebook-profil.  

For eksempel Michael, der med sin sarkastiske kommentar udstiller regeringens forslag:  

"Fremover skal der ikke længere bygges boliger i Danmark, man skal købe en husvogn, eller en husbåd, og så tager man der hen hvor arbejdet er, og kommunen overtager så pasning, og undervisning af børnene. Måske jeg skal give den idé videre til V??," foreslår han.

Astrid kommenterer i en mere alvorlig tone: 

"Nu må det snart være på tide at vælte den menneskefjendske og asociale regering! Det er uhørt som de behandler de syge, handicappede, ledige og ældre ??. Folk skal sgu da ikke forlade familie og venner og rykkes op med rode på den måde. Det virker som om at regeringen fører krig mod familielivet da de ønsker at splitte familier ad," skriver hun. 

LA støtter regeringen

I modsætningen til FOA mener Liberal Alliance, at det er en rigtig god idé at kunne tvinge arbejdsløse til at flytte efter arbejde. For man gør ledige en bjørnetjeneste, hvis man ikke stiller krav til dem.

Sådan siger partiets beskæftigelsesordfører Laura Lindahl til Avisen.dk:

- Man skal slet ikke se det som en straf, når man stiller krav til ledige om at flytte efter job. Tværtimod så er det en hjælpende hånd til, at de kan komme til at forsørge sig selv, og det er jo det vigtigste.