Løkke: Trepart bliver ingen gavebod

Der bliver ikke givet ved dørene, når der snart skal forhandles om at ændre på arbejdsmarkedet. Det slår Lars Løkke Rasmussen fast.  (Foto: Arkivfoto: Simon Skipper/Scanpix.)

Der bliver ikke givet ved dørene, når fagbevægelse og arbejdsgivere sætter sig til forhandlingsbordet i det nye år. Det slår statsministeren fast.

Trepart bliver ingen gavebod. Men det kan være, at vi kan forhandle på en sådan måde, at vi kan bygge en lille gavebod på længere sigt.

Det sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han her i eftermiddag talte på en konference i København arrangeret af 3F.

Med formuleringen slog Lars Løkke Rasmussen fast, at regeringen ikke har til sinds at finde ekstra penge for at komme fagbevægelsen og arbejdsgiverne i møde.

- Men selv om der ingen gavebod er, er der meget vi kan forhandle om. Blandt andet alt den bureaukrati, som præger hele beskæftigelses-systemet, sagde Lars Løkke Rasmussen, og fortsatte:

- Og vi kan tale indslusningsløn, som både fagbevægelsen og arbejdsgiverne åbenbart ikke er så meget for tale om.

Mange gange trepart

På et spørgsmål fra Avisen.dk om at lave en permanent treparts-institution sagde Lars Løkke Rasmussen:

- Vi skal ikke lave nogen permanent trepart. Men står det til mig, skal vi ikke have én drøftelse om det hele, men i stedet mange drøftelser. Der er mange ting, som vi kan tage fat på.

Han vil gerne tale om at få flere ud på arbejdsmarkedet; få flere unge i praktik; og få flygtninge bedre integreret. Det har han nævnt tidligere, men i dag kom der en tilføjelse:

- Der er mange, som er på overførselsindkomster og derfor ikke sparer op til deres pension. Hvad skal vi gøre for at undgå, at de ikke i fremtiden bliver et pensionist-proletariat?

Han slog fast, at han håber meget, at man kan finde fælles løsninger. For det at løfte sammen er ifølge statsministeren et særkende for Danmark.

- Jeg tror meget på fælles løsninger, sagde Lars Løkke Rasmussen.