Trepart
Der kan snart blive indgået aftaler, som får stor betydning for ansatte, chefer og samfundet. Siden 11. februar har regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgivere været i gang med såkaldte treparts-forhandlinger. Ugebrevet A4 og Avisen.dk følger med på sidelinjen.

DF: Flygtninge skal IKKE have særstatus på arbejdsmarkedet

Dansk Folkeparti støtter ikke ideen om indslusningsløn til flygtninge.
"Flygtninge kan godt glemme alt om at stille specielle krav til det danske arbejdsmarked. De skal ind på lige vilkår med danskerne," siger DF's beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted.
"Flygtninge kan godt glemme alt om at stille specielle krav til det danske arbejdsmarked. De skal ind på lige vilkår med danskerne," siger DF's beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted. Foto: Scanpix

Flygtninge skal ikke have indslusningsløn, hvis det står til Dansk Folkeparti.

Sådan lyder det i dag fra partiets beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil have emnet ind i trepartsforhandlingerne med arbejdsmarkedets parter. Det er noget, som både industriens talerør, Dansk Industri, og fagbevægelsens LO tidligere har advaret imod.

I dag forudser Dansk Transport og Logistik i Ugebrevet A4, at en allerede hårdt presset transportbranche vil blive endnu mere presset, hvis flygtninge kan sætte sig bag rattet til en indslusningsløn. 

Og det har fået Bent Bøgsted til at reagere.

- Vi ser i forvejen, at mange vognmandsfirmaer kører med rigtig mange østeuropæiske arbejdere. Hvis vi lovgiver om indslusningsløn på det danske arbejdsmarked, så danske vognmænd kan få billig arbejdskraft til en indslusningsløn, vil profitten tale, siger Bent Bøgsted.

- Så vil de hellere tage flygtninge til indslusingsløn og spare nogle penge, og så er det slut med danske chauffører, siger han og deler dermed den bekymring, som Dansk Transport og Logisitik giver udtryk for.

Flygtninge kan glemme alt om særlige vilkår

Og Bent Bøgsted er generelt imod indslusningsløn. 

- Indslusningsløn bliver ikke vedtaget med Dansk Folkepartis hjælp. Det er ikke noget, vi bryder os om. Vi har simpelthen så mange ordninger, der skal hjælpe folk ind på arbejdsmarkedet. Og det er den vej, vi skal gå. Vi har en løntilskudsordning og en aktivieringsordning, hvor de kan få noget erfaring på arbejdsmarkedet, siger han til Avisen.dk.

I stedet mener han, at flygtninge skal tilbydes kurser om det danske arbejdsmarked, når de kommer til landet.

- Det drejer sig om at få flygtninge til at forstå, hvordan det danske arbejdsmarked er. De kan godt glemme alt om at stille specielle krav til det danske arbejdsmarked. De skal ind på lige vilkår med danskerne, ellers har de ikke noget at gøre på det danske arbejdsmarked - eller i Danmark i det hele taget, lyder det fra Bent Bøgsted.

Han understreger samtidig, at Dansk Folkeparti generelt er imod, at man lovgiver om lønforhold. Det er i stedet noget, som arbejdsmarkedets parter skal aftale, lyder det fra Bent Bøgsted.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.