Skybruddet koster 1,3 milliarder kroner
Mange danskere går i disse dage og gør rent i kælderen. Foto: Joachim Adrian / POLFOTO
Lørdagens skybrud slår ikke kun rekorder vandmæssigt - også pengene fosser ud af forsikringssekskaberne.

Lugten af mugne møbler og opløste flyttekasser har fyldt Københavns kælderrum og opgange, siden det voldsomme skybrud i lørdags vandede Østdanmark med helt op til 135 milliliter vand.

Og her en uge efter vandpjaskeriet ligger regningen klar hos landets forsikringsselskaber, skriver Politiken.

Det bliver 1,3 milliarder kroner, tak.

Regningen er resultatet af ualmindeligt mange anmeldte skader hos forsikringsselskaberne. Fem forsikringsselskaber, der dækker 57 procent af markedet, oplyser til Politiken, at de indtil nu har modtaget over 30.000 skadesanmeldelser. En fremskrivning viser, at det samlede antal anmeldelser er på omkring 43.300.

Det tal er mere, end hvad der sidste år blev anmeldt på tre en halv måneder under skybrudssæsonen. I samme periode i 2010 holdt regningen sig også på 997 millioner kroner - væsentligt mindre end de 1,3 milliarder kroner, lørdagens uvejr vil koste.

"Hold da op. Det lyder af mange, og mange flere end sidste år," er den umiddelbare kommentar fra Torben Weiss Garne, underdirektør i Forsikring & Pension, til Politiken.

I går kunne DMI oplyse, at uvejret er det vildeste, København nogensinde har det. Aldrig før har hovedstadsområdet fået så meget vand på så kort tid.

Kilde: Politiken