Mor taler ud om ordblind prins: Han snød mig

Storhertuginden af Luxembourg fortæller nu åbent, at hun ikke anede, hendes søn var ordblind, før han fyldte ti år.
Storhertuginde Maria Teresa af Luxembourg var ikke klar over, at hendes søn, prins Louis, lider af ordblindhed, før han blev ti år.
Storhertuginde Maria Teresa af Luxembourg var ikke klar over, at hendes søn, prins Louis, lider af ordblindhed, før han blev ti år. Foto: Alik Keplicz/AP

Storhertuginde Maria Teresa af Luxembourg talte åbent om sin søns vanskeligheder med det boglige, da hun mødte onsdag mødte pressen. Hun indrømmede samtidig, at hun i lang tid slet ikke var klar over, at hendes søn, prins Louis, er ordblind.

- Louis blev først diagnosticeret med dysleksi (ordblindhed, red.) sent, han var ti år. Det, der var virkelig imponerende var, at det havde lykkedes ham at snyde mig til at tro, at han kunne læse indtil da, når han slet ikke kunne, afslørede storhertuginden ifølge avisen Luxembourger Wort.

Prins Louis, som i dag er 29 år, havde ganske enkelt så stærk en hukommelse og en hjerne, der på kreativ vis gjorde ham i stand til at huske og lære på andre måder, så storhertuginden, som er gift med storhertug Henri, troede, at han var i stand til at læse uden problemer.

Men på trods af sine problemer med ordblindhed har prinsen fra det lille storhertugdømme alligevel taget en videregående uddannelse. Storhertuginden er derfor heller ikke i tvivl om, at hendes søn kan være en god rollemodel for andre.

- Forældrene må ikke miste modet. Vi frygter, hvordan andre kommer til at se på vores barn, at folk vil dømme vores barn. Men vi må i stedet afmystificere disse sygdomme og forstå, at der ikke er noget at være flov over, forklarer storhertuginden.

Storhertuginden fortalte om de royale problemer forud for en stor konference om indlæringsvanskeligheder i slutningen af januar. Her deltager prins Louis for at sætte fokus på problemerne.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.