Mønbo sigtet for læk af Thornings skattesag
En mand er sigtet for at have været B.T.'s kilde til Helle Thorning-Schmidts skattepapirer. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
En mand fra Stege på Møn blev mandag anholdt i sit hjem. Han er løsladt igen, men stadig sigtet for at have lækket Thornings skattepapirer.

En mand er sigtet i sagen om lækagen af Helle Thorning-Schmidts skattepapirer.

Manden blev anholdt mandag, men er løsladt igen. Sigtelsen står dog stadig ved sin magt, bekræfter politiadvokat Dorit Borgaard overfor Newspaq.

Det var et anonymt tip, der mandag formiddag sendte fem betjente til Stege på Møn, hvor de anholdt en mand og sigtede ham for at have lækket S-formand Helle Thorning-Schmidts skattepapirer til B.T.

Det skriver B.T i dag.

Med sig have betjentene to ransagningskendelser, så de kunne ransage dels mandens hus og hans bankboks i Danske Bank. Ifølge B.T. indeholdt bankboksen dog ikke andet end nogle arvestykker.

Manden er sigtet for at lække fortrolige skatteoplysninger til B.T, men han erklærer sig totalt uvidende i forhold til anklagen.

"Det eneste, de har, er en anonym anmeldelse. Jeg har intet med Skat at gøre, hvordan skulle jeg få adgang til de oplysninger," siger han til avisen.

Ifølge de lækkede papirer, har Helle Thorning-Schmidt betalt lidt i skat i årene 2000-2005. Sagen er forældet, og hun skal derfor ikke betale noget tilbage.