Disse toppolitikere skulkede fra sorgens dag

Invitationen kom med for kort varsel til mindegudstjenesten i går. Derfor nåede Helle Thorning-Schmidt og Margrethe Vestager aldrig hjem.
Danmarks måske kommende statsminister var ikke i landet, da der blev afholdt officielt mindedag for ofrene i Norge.
Danmarks måske kommende statsminister var ikke i landet, da der blev afholdt officielt mindedag for ofrene i Norge. Foto: Folketinget

Burde Danmarks måske kommende regeringstop have været til mindegudstjeneste for de norske ofre i går?

Helle Thorning-Schmidt og Margrethe Vestager står til at overtage regeringsmagten efter det kommende valg, men hverken dem eller Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard var til gudstjenesten og gik således glip af den officielle danske mindedag onsdag.

Hos både De Radikale og Socialdemokraterne skyder man skylden på for kort varsel. Invitationen kom omkring klokken 12 dagen før, og det var simpelthen ikke muligt i tide at få de to partiledere hjem fra hver deres ferie i Frankrig, oplyser begge partiers presseafdelinger til Newspaq.

Hos Socialdemokraterne mener man, at Statsministeriet burde have udskudt gudstjenesten lidt, så alle partilederne kunne deltage.

Men invitationerne kom slet ikke fra Statsministeriet. Dem sendte domprovst Anders Gadegaard fra Københavns Domkirke ud.

Og han kan ikke se, hvorfor man skulle have rykket det. Han forklarer overfor Newspaq, at det er nu, at sorgen er størst, og det skulle derfor være nu, at gudstjenesten skulle holdes.

Ved gudstjenesten deltog en række danske folketingspolitikere, heriblandt både socialdemokrater, radikale og medlemmer af Dansk Folkeparti.

Det har endnu ikke været muligt at få en forklaring fra Dansk Folkeparti på Pia Kjærsgaards fravær. På samme vis har det heller ikke været muligt at få fat i Kongehuset for at høre, hvorfor for prins Joachim, prinsesse Marie og prins Henrik heller ikke var til stede.

faktaboks

De var ikke til mindegudstjeneste:

Prins Henrik
Prins Joachim
Prinsesse Marie
Socialdemokratisk partileder Helle Thorning-Schmidt
Radikal partileder Margrethe Vestager
Dansk Folkpartis leder Pia Kjærsgaard
Folketingets formand Thor Pedersen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.