Her er den lille forskel på S og SF
Mange synes, Villy Søvndal (SF) tit sidder i skyggen af Helle Thorning-Schmidt (S) og vil gerne vide, hvad forskellen på de to partier er? Foto: Martin Lehmann / POLFOTO
Mange vil gerne vide, hvad forskellen egentlig er på S og SF. Og er der overhovedet nogen? Villy nærmer sig efter lidt modstand et svar.

Der er både før og efter valgkampen blevet spurgt ivrigt ind til, hvad forskellen er på SF og S. Ofte uden at komme et svar nærmere.

Senest sagde SF's leder, Villy Søvndal, endda til avisen Information, at han kun vil tale om de dele af den økonomiske politik, de er enige med storesøsterpartiet S om - se her

Alligevel var han i Go'morgen Danmark i morges alene for at fortælle om, hvilken forskel der er på de to partier.

Søvndal startede da også med at skitsere en lille forskel, men lagde vægt på de to partiers aftaler.

"De er tilhængere af Euroen, og der har vi lavet et program for, at det ikke kommer til afstemning. Det afgørende er, at vi har aftalt, hvad der kommer til at ske efter et valg. Det vil sige de kompromisser, der skal laves, dem har vi lavet," fortalte partilederen til de to morgenværter, Morten Resen og Ida Wohlert.

Vi var også uenige om skattestop - der har vi lavet et fælles udspil, uddyber Søvndal.

Han skitserede hermed ikke mange konkrete forskelle de to partier imellem.

Til spørgsmålet: Hvorfor SF og ikke S, prøvede Villy at nærme sig et svar.

"Jeg synes, man skal sætte kryds ved os, hvis man synes det parti, der har brugt alle sine kræfter siden sidste valg på at bygge bro mellem de progressive partier i Danmark, skal støttes."

Den kvindelige vært afbryder med at sige, at det har Socialdemokraterne også. Hvor Villy hurtigt tilføjer, at det altså var SF's initiativ.

"Hvis vi ikke havde lavet alliancen - så risikerede vi ikke at få flertal," afslutter Villy Søvndal med svaret på, hvorfor så tæt en alliance er nødvendig."

Kilde: Go'morgen Danmark