Mærsk-mand bliver ny DSB-topchef
DSB får ny topchef. Jesper T. Lok hedder den nye mand. Foto: DSB
DSB har fået ny administrerende direktør.

DSB har udpeget 43-årige Jesper T. Lok som ny administrerende direktør.

"Det er en alsidig og erfaren erhvervsleder, der fremover skal stå i spidsen for DSB. Han skal sammen med medarbejdere og ledere løse de mange udfordringer i landets største transportvirksomhed og bringe DSB og DSB's kunder trygt ind i fremtiden," skriver DSB i en pressemeddelelse.

Jesper Lok kommer fra en stilling som administrerende direktør i rederivirksomheden SVITZER, der er en del af A.P. Møller-Mærsk Gruppen. Der havde han ansvaret for omkring 4.500 medarbejdere og en flåde på mere end 500 skibe fordelt på 40 lande.

DSB, som har ca. 10.000 medarbejdere og mere end 500.000 kunder om dagen, har lagt vægt på, at Lok har erfaring i at lede en større virksomhed med transport, drift og materiel.

"Med Jesper T. Lok har vi fundet en direktør, der har vist store resultater i en virksomhed med stor kompleksitet i drift og materiel. Han er robust, selvstændig og er den rette mand til at løse de mange aktuelle udfordringer i DSB sammen med den øvrige ledelse," siger DSB's bestyrelsesformand, Peter Schütze.

Jesper Lok kan se frem til en post, som ofte er i mediernes søgelys. Til gengæld får han 4,5 millioner kroner samt mulighed for yderligere 25 pct. i bonus om året for sine anstrengelser.