Dansk rigmand: Pas på unge damer
Sølvræven Peter Zobel fylder 75 år på lørdag. Foto: Polfoto/NICOLAI SVANE / POLFOTO
Efter tre ægteskaber har den snart 75-årige Peter Zobel lært, at yngre kvinder en dag også vil "realisere sig selv".

På lørdag kan rigmanden Peter Zobel puste 75 lys ud i fødselsdagslagkagen.

Og med tre ægteskaber og to skilsmisser i bagagen har det fået den karismatiske eksdirektør for forsikringsselskabet Codan til at reflektere over sit liv.

"Jeg er faldet for skønne, yngre kvinder, men jeg har lært, at man nok skal passe på med den store aldersforskel," siger sølvræven Peter i et stort interview med Billed-Bladet.

"Unge kvinder kan hoppe og danse og synes, det hele er fantastisk, men når de så bliver ældre, vil de ud og realisere sig selv. Så er man på den," lyder det fra eks-direktøren.

Som så mange andre fra sin generation er han vokset op i en familie med adskilte kønsroller.

"Jeg er opdraget med, at kvinder er hjemmegående og tager sig af børnene," forklarer fødselaren, der selv har forsøgt at give "sine" kvinder plads.

"Hvis man selv har fået lov hele livet at have et job, man syntes var dejligt, må man acceptere, at konen vil det. Det kan være lidt vanskeligt."

Peter Zobel var først gift med ungdomskærligheden Annika Wicksell, der omkom i en tragisk bilulykke for 40 år siden. Efterfølgende giftede han sig med Anita Zobel, og senere blev han af to omgange viet med den nu konkursramte modedronning Henritte Zobel.

Kilde: Billed-Bladet