Så meget har Thomas Bjørn tjent i karrieren
Selv om Thomas Bjørn ser sur ud her, er der dog grund til at glæde sig over de mange millioner kroner, golf-talentet har indbragt. Foto: Mohammed Dabbous, Reuters
15 års jagt på golfbolde og små huller har gjort Danmarks dygtigst svingende bjørn til multimillionær.

114 millioner kroner i præmiepenge.

Så meget har Thomas Bjørn tjent på 15 års karriere i den professionelle golfverden, skriver sporten.dk.

Alene i år har Thomas Bjørn tjent 13,5 millioner kroner, hvilket rækker til en niendeplads på årets pengeliste. I alt indtager Bjørn tiendepladsen som den mest indtjenende spiller på Europa Touren nogensinde.

I det hele taget er lønningerne i den høje ende i den skotske sportsgren. Anders Hansen har tjent 80 millioner kroner i løbet af karrieren, hvilket kvalificerer til en 24. plads på alle tiders rangliste, mens Søren Kjeldsen og Søren Hansen på 30. og 31. pladsen har tjent henholdsvis 69 og 65 millioner kroner. Og så er sponsorpengene ikke engang medregnet.

Den mest tjenende på Europa Touren nogensinde, Lee Westwood, har i alt sat 197 millioner kroner ind i banken. Han mener dog, at golfspillerne tjener for meget.

"Jeg synes, vi spiller om for mange penge i forhold til, hvad sygeplejersker og lærere tjener," siger Lee Westwood til The Independent.

Kilde: sporten.dk