Løkke har tillid til Lund, men støtter exit
Lars Løkke - her i selskab med Anders Samuelsen - forstår Troels Lunds behov for en pause fra Slotsholmen. Foto: Jens Dige / POLFOTO
Lars Løkke stoler på Troels Lunds udsagn om uskyld, men det er klogt at han tager en pause fra Folketinget.

Oppositionens leder, Lars Løkke Rasmussen (V), bakker op om den orlov fra Folketinget, som tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) meddeler søndag eftermiddag.

Samtidig udtrykker den tidligere statsminister, at han fortsat stoler på de forklaringer, som kommer fra partifællen.

"Jeg har i dag talt med Troels Lund Poulsen, som har meddelt mig, at han i en periode tager orlov fra Folketinget. Troels Lund Poulsen gjorde det samtidig klart for mig, at han fuldt og helt har levet op til sin tavshedspligt og i øvrigt kan stå helt inde for sin ageren som skatteminister under behandlingen af den pågældende skattesag, hvorfor han ser frem til en tilbundsgående undersøgelse," udtaler Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

"Jeg har fuld tillid til Troels Lund Poulsen, men har også forståelse for, at hans muligheder for at udfylde sit folketingsmandat for Venstre er begrænset, indtil sagen er fuldt belyst. Jeg har derfor taget hans beslutning om at søge orlov til efterretning," siger Løkke Rasmussen.

Meddelelsen om Troels Lunds foreløbigt midlertidige exit kommer netop som Skat har meddelt, at de politianmelder oplysningerne i dagens Ekstra Bladet.

Her afslører avisen, at Troels Lund Poulsen daværende spindoktor for et år siden tilbød personlige skatteoplysninger om Helle Thorning-Schmidt til avisen.