LA-politiker i bestyrelsen for Krifa-selskab
Mette Bock er søster til partileder Anders Samuelsen. Foto: Billede fra Folketinget.dk
Liberal Alliances Mette Bock sidder i bestyrelsen for kursuscentret Trinity, der ejes af Krifa. Det kan blive et problem, mener valgforsker.

I foråret blev Mette Bock, som sidder i Folketinget for Liberal Alliance, valgt ind i bestyrelsen for kursuscentret Trinity, som ejes 100 procent af Kristelig Fagbevægelse. Tætte bånd mellem Krifa og Liberal Alliance kan på længere sigt skade partiet, mener valgforsker.

Fra april i år har Liberal Alliances Mette Bock, som er søster til partileder Anders Samuelsen, også siddet i bestyrelsen for kursuscentret Trinity, som ejes 100 procent af Krifa.

- Jeg lægger stor vægt på at bevare forbindelsen til erhvervslivet. For mig er det afgørende ikke, hvilke ejere der står bag, men jeg vil gerne være med til at udvikle et kursuscenter, som har et værdigrundlag, jeg sympatiserer med, siger Mette Bock til P1 Morgen.

Mette Bocks personlige engagement betyder intet for Liberal Alliances støtte til Krifa, understreger hun.

- Det er netop organisationsfriheden, vi understøtter. Jeg ville være lige så forarget og vred, hvis 3F og Horesta blev forhindret i at indgå overenskomst et andet sted med de metoder, som bliver anvendt i Vejle, mener Mette Bock.

Ifølge valg- og samfundsforsker Johannes Andersen fra Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet giver det god mening for Liberal Alliance at vælge side i konflikten i Veje:

- Lige nu er vinduet åbent til at svække den røde fagbevægelse, som benytter nogle midler, der falder mange for brystet. Liberal Alliance ser en mulighed for at svække den etablerede fagbevægelses monopol på at lave overenskomster. Så har de valgt at støtte alternativet, som er Krifa, siger han.

Johannes Andersen forventer, at Liberal Alliance på den måde kan trække vælgere fra Venstre. Men på langt sigt kan for tætte bånd mellem Liberal Alliance og Krifa give partiet problemer:

- Man benytter helt tydeligt Krifa som et taktisk ståsted lige nu. Når monopolet er svækket, vil det være rigtig vigtigt for Liberal Alliance, at de også tager afstand fra Krifa. Pointen er jo ikke, at man skal gå fra det ene monopol til det andet. Derfor kan deres lidt tætte forbindelse til Krifa ramme dem i nakken som en boomerang, siger Johannes Andersen.

Det frygter Mette Bock dog ikke.

- Der er ikke nogen formelle bånd mellem Krifa og Liberal Alliance overhovedet. Vi er imod monopoler - også når det gælder forholdene på arbejdsmarkedet, siger hun til P1 Morgen.