Joachim B. om Johnny: Der må være en grænse
”Det er frygteligt for ham, han er kræftsyg, og han har min største sympati, men når man er i et system med begrænsede ressourcer, er man nødt til at se ude over det hele," siger Joachim B. Olsen Mette Lauth
Det er også en katastrofe for dem, der hænger fast på sygedagpenge, mener Liberal Alliance, der ikke vil ændre på varigheden af sygedagpenge

Johnny og andre i samme situation får ikke hjælp fra Liberal Alliance, hvor Joachim B. Olsen er arbejdsmarkedsordfører.

Som Avisen.dk skrev tirsdag er Johnny Larsen, der netop er gået i gang med sin kræftbehandling på Rigshospitalet, røget ud af sygedagpengesystemet.

”Vi har et system, hvor man bliver behandlet for statens regning, når man bliver syg. Men vi har ikke ubegrænsede ressourcer. Vi bruger flere penge end der kommer ind, og så må man spørge sig selv: Hvor er grænsen? Hvor meget må skatteborgerne selv tage på sig af de ekstra udgifter?,” siger Joachim B. Olsen.

Johnny Larsen blandt de tusindvis af dødssyge danskere, som rammes af sygedagpengeloftet. Et loft som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i går måtte erkende næppe bliver ændret i løbet af i år.

Der er jo ikke ubegrænsede ressourcer

Joachim B. Olsen mener, at det også vil give ofre, hvis man fjerner tidsbegrænsningen på sygedagpenge.

"Når vi ikke har ubegrænsede ressourcer, så er vi også nødt til at se på dem, der bliver fastholdt i systemet, hvis vi forlænger sygedagpengene. Det er også tragisk og en katastrofe for de mennesker, der mister tilknytningen til arbejdsmarkedet," siger Joachim B. Olsen.

Han henviser til undersøgelser, der viser, at uden begrænsning hænger nogle fast i sygedagpengesystemet.

Ubehagelige prioritering

”Det er frygteligt for ham, han er kræftsyg, og han har min største sympati, men når man er i et system med begrænsede ressourcer en man nødt til at se ud over det hele. Hvis man fjerner begrænsningen på sygedagpenge har det også konsekvenser,” siger Joachim B. Olsen.

Han er ikke glad for at udtale sig om enkeltsager, og selvom han synes, det er synd for Johnny, mener han, at politikerne har et andet ansvar.

"Prioritering kan være ubehagelig, men der er helt sikkert ingen, der ønsker et samfund, hvor politikerne ikke prioriterer," siger han.

Om Johnny Larsen

 

  • Johnny Larsen er 60 år. Han har arbejdet fuld tid siden han var 14 år somalt fra arbejdsdreng til havnearbejder og blev senere uddannet journalist.
  • I 2010 blev han fyret på grund af sygdom. Nu har han også fået kræft. Hans sygedagpenge stoppede, samme dag, som han begyndte i kræftbehandling.
  • Johnny Larsen har været blogger på Avisen.dk siden marts. Se hans blog her