Kommune overvejer fire dages arbejdsuge
Hvis en firedages arbejdsuge kan styrke borgerbetjeningen, vil det kun være godt, mener borgmester i Odsherred Thomas Adelskov (S). Foto: Presse/Odsherred Kommune
Direktionen i Odsherred Kommune er klar til at gå i dialog om muligheden for at indføre fire dages arbejdsuge. Det vil fremme arbejdsglæden, mener borgmesteren.

Borgernes adgang til den kommunale betjening skal styrkes, mener man i Odsherred Kommune. Det skal ske ved at indføre en fire dages arbejdsuge. Det skriver Danske Kommuner.

Borgmester i Odsherred, Thomas Adelskov (S), støtter op om ideen. 

- Hvis en firedages arbejdsuge kan være en genvej til større arbejdsglæde, medvirke til at fastholde og skabe en attraktiv arbejdsplads og ikke mindst til en bedre og udvidet borgerbetjening, så er det interessant, siger Thomas Adelskov til Danske Kommuner.

Ideen er, at man ved at fjerne en dag fra arbejdsugen kan udvide det tidsrum, hvor borgeren kan betjenes. Til gengæld får medarbejderne så fri på et andet tidspunkt.

Kommunaldirektionen inviterer nu Hovedudvalget i regionen til dialog for at snakke om den kortere arbejdsuge. Kommunaldirektør Claus Steen Madsen fortæller, at man gør det med medarbejdernes trivsel for øje.

- Vi lægger op til en helt fordomsfri drøftelse af begrebet firedages arbejdsuge, blandt andet ud fra de erfaringer, der allerede er høstet i det private erhvervsliv. Det er med det klare formål at give medarbejderne mulighed for endnu mere trivsel og arbejdsglæde og samtidigt kunne udvide borgerbetjeningen, siger Claus Steen Madsen til Danske Kommuner.

Næstformand i Hovedudvalget er HK-fællestillidsmand, Eva Haupt-Jørgensen. Hun er åben overfor at drøfte ændringer i arbejdstiden. Bare arbejdstiden fortsat ligger indenfor overenskomstens rammer.

Omvendt vil det også give udfordringer, som en eventuel dialog også skal kigge på. Heriblandt hvad en kortere arbejdsuge vil betyde for eksempelvis åbningstider i daginstitutionerne, når børnenes forældre skal arbejde længere.