Måske tager du de gode kostråd med et gran salt. Gør du det, så kan det gå grueligt galt.
Også når det drejer sig om, at krydre maden. Således forbindes et højt indtag af salt med hjerteproblemer, og kan øge din risiko for at få slagtilfælde.
Begynder du spisningen med et ekstra drys salt på maden, så viser en undersøgelse, at du øger risikoen for hjerteproblemer med intet mindre end en femtedel.
- Vores undersøgelse indikerer, at lavere frekvens af tilsætning af salt til fødevarer er forbundet med lavere risiko for atrieflimren, udtaler Yoon Jung Park, fra koreanske Kyungpook National University Hospital, i forbindelse med undersøgelsen.
Atrieflimren - også kaldet atrieflagren - er ifølge Sundhed.dk en hyppig rytmeforstyrrelse i hjertet. Symptomerne kan være få eller ingen, men er hyppigst en generende uro i brystkassen, hjertebanken og åndenød.
Atrieflimmer er i sig selv ikke farligt, men hvis hjerterytmen medfører meget høj puls, vil der kunne udvikles hjertesvigt. Atrieflimren medfører ifølge Sundhed.dk desuden øget risiko for blodpropper i hjernen.