Susanne Ekstedt fra det svenske SP Tekniske Researchinstitut i Göteborg er sikker på, at man ude i husholdningerne ikke ved, hvordan man bedst tør mad op.
Det er nemlig Susanne Ekstedts oplevelse, at det typisk kun er fødevareindustrien, der kender til følgende optøningstrick - og altså ikke almindelige forbrugere:
Forsejl den frosne mad ordentligt i plastik, og tø det op i koldt vand direkte fra vandhanen.
Vandtricket gælder for kød, fisk og grøntsager.
- Det smager også bedre, siger Susanne Ekstedt og påpeger, at det både er hurtigst og sundest at bruge vandtricket.
Når man skal tø mad op, er det vigtigt at undgå iskrystaller, hvilket kan nemt kan ske i køleskabet. Disse iskrystaller kan gøre nemlig gøre skade på madcellerne og ændre smagen på din mad.
I øvrigt er det sikrest, at anvende det kolde vand fra vandhanen ved madlavning. Lad vandet løbe lidt før brug.
Vand fra varmtvandshanen kan indeholde bakterien legionella pneumophilia, der kan give "legionærsyge".